Profesorii, după medici, îi scriu lui KLAUS IOHANNIS: Un dascăl câştigă 1500 de lei

Gabriela Profir, medicul rezident care i-a scris cu disperare lui Iohannis, a stârnit reacţii şi de la profesori: După 15 ani de muncă, un dascăl câştigă 1.500 de lei. 

21 ian. 2015, 14:07
Profesorii, după medici, îi scriu lui KLAUS IOHANNIS: Un dascăl câştigă 1500 de lei

KLAUS IOHANNIS a devenit ţinta scrisorilor celor neumulţumiţi de viaţa din România. După ce Gabriela Profir, un medic rezident din Bucureşti, i-a redactat o scrisoare deschisă preşedintele Klaus Iohannis, preluată de ziarul „Adevărul“, un cititor care a văzut scrisoarea tinerei ne-a atras atenţia asupra unei alte probleme. Cititorul susţine că nu doar medicii rezidenţi sunt nevoiţi să muncească în condiţii grele şi pe un salariu foarte mic, profesorii fiind, de asemenea, într-o situaţie foarte complicată. „Sunt de acord că medicii rezidenţi au salariile mici, că studenţii de la medicină învaţă mult. Dar nu sunt singurii. Vă arăt un fluturaş cu salariul unui profesor cu toate gradele luate – grad I şi cu o vechime în învăţământ de 15 ani. Vă las să calculaţi câte generaţii au trecut prin mâinile acestui profesor şi poate unii au ajuns medici“, spune acesta. De asemenea, cititorul spune că salariul unui dascăl este de circa 1.500 de lei. În concluzie, spune cititorul nostru, ar trebui să înceapă o dezbatere pe acest subiect, punând în balanţă câştigul medicilor rezidenţi şi cel al profesorilor. 

Profesoara Carmen Iohannis l-a dat în judecată pe primarul Klaus Iohannis în 2012

Întrebat, în campania electorală, ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariu şase case, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a răspuns ”ghinion”. Şi a completat ulterior: ”ghinion pentru mine”, reacţia sa stârninind un val de proteste la acea dată.