Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea preda începând cu 3 octombrie

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă şi să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creşterii numărului de cazuri. Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

23 sept. 2021, 17:08
Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea preda începând cu 3 octombrie

Reguli mult mai stricte în alte ţări legate de persoanele care nu deţin un aşa-numit certificat verde. Profesorii din Israel care nu pot prezenta aşa-numitul „‘green pass” (certificat verde) şi care nu doresc, de asemenea, să fie testaţi pentru coronavirus nu vor mai putea preda începând cu data de 3 octombrie, relatează dpa.

Certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19. De asemenea, cadrelor didactice nu li se va permite să ţină cursuri online şi nici nu vor primi salariu, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei.

Israelul a anunţat noile condiţii de intrare în ţară. Trebuie să fi trecut maxim 6 luni de la vaccinare, iar la aeroport este obligatorie efectuarea testului anti-Covid
Potrivit informaţiilor apărute în presă, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, persoanele în cauză trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul încearcă să crească rata de vaccinare stagnantă şi să ajungă la scepticii privind imunizarea, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Israelul face anunţul care dă fiori lumii: Iranul are BOMBA ATOMICĂ
Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat joi 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Până în prezent, în jur de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

Peste şase miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat miercuri de AFP din surse oficiale, relatează AFP.

Vaccinarea la nivel global a progresat într-un ritm constant timp de trei luni: nivelul de şase miliarde de doze injectate a fost atins în 29 de zile, după al patrulea şi al cincilea miliard atinse în 30 şi respectiv 26 de zile.

În momentul lansării primelor campanii de vaccinare, primul miliard de doze administrate a fost atins în aproximativ 140 de zile.

Cu 2,18 miliarde de vaccinuri administrate, China concentrează aproape patru din zece doze administrate la nivel mondial, urmată de India (826,5 milioane) şi Statele Unite (386,8 milioane).

Însă, raportat la populaţie, şi în rândul ţărilor cu peste un milion de locuitori, Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt campioanele vaccinării: ele au administrat 198 de doze la 100 de locuitori şi peste 81% din populaţia lor este complet vaccinată. Ele sunt urmate de Uruguay (175 doze la 100 de locuitori), Israel (171), Cuba (163), Qatar (162) şi Portugalia (154).