Profesorii nu vor mai avea voie să dea meditaţii elevilor de la clasă. Sorin Cîmpeanu: „Relevanţa notelor are de suferit”

Ministru Educaţiei vrea să interzică profesorilor să mai ofere meditaţii elevilor de la clasă. Sorin Cîmpeanu anunţă că această nouă prevedere ar putea intra în vigoare începând cu septembrie 2022.

17 mai 2022, 21:47
Profesorii nu vor mai avea voie să dea meditaţii elevilor de la clasă. Sorin Cîmpeanu: „Relevanţa notelor are de suferit”

Profesorii nu vor mai avea voie să dea meditaţii elevilor de la clasă. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu vrea să introducă în Legea Educaţiei interdicţia ca dascălii să mai facă meditaţii cu elevii de la clasă.

Fără meditaţii cu profesorul de la clasă. Anunţul făcut de Sorin Cîmpeanu

Citeşte şi Schimbări radicale în sistemul de învățământ. Cîmpeanu: Elevii nu vor mai da teste pe hârtie și dispare tabla clasică / Nu vor mai fi note, ci rapoarte descriptive

„Vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă pe care apoi îl notează.

Pe de altă parte, în activitatea de predare și evaluare la clasă îi este interzis, dorim să propunem prin lege, se desfășoare meditații cu elevii de la clasă având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă.

România Educată are ca obiectiv transpunerea obiectivelor într-un pachet legislativ. Pachetul legislativ trebuie să poată fi aplicat începând cu septembrie 2023 la nivel de planuri-cadru, curriculum și tot felul de alte lucruri de interes maxim pentru tinerele generații. Ca să se poată aplica în septembrie 2023 avem nevoie de pregătire pentru legislația subsecventă.

Deci pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea despre care discutăm, cu interdicția de a face meditații cu proprii elevi de la clasă, sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023, foarte rapid”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul anunţă sancţiuni pentru cei care nu se vor conforma noilor reguli.

„Cu siguranță sunt sancțiuni pentur nerespectarea legii (…) Nu pot să vă dau exemple de sancțiuni, în momentul de față sunt juriștii cei care stabilesc sancțiuni în corelație cu gravitatea abaterilor”,a mai spus Cîmpeanu.

Codul-cadru de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar, prevede explicit că ”meditațiile contra cost cu beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat” sunt interzise.

Citeşte şi Haos în şcoli chiar înainte de Evaluare Naţională 2022 şi BAC. Ministerul Educaţiei vrea o nouă testare pentru elevi

 


loading...
Partenerii noștri