Profesorii nu vor să înceapă şcoala şi nici să se vaccineze! 56,3% nu sunt de acord să se vaccineze şi doar 43,2% îşi doresc revenirea fizica la școală

Potrivit unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", 56,3% dintre profesori spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului.

21 dec. 2020, 13:30
Profesorii nu vor să înceapă şcoala şi nici să se vaccineze! 56,3% nu sunt de acord să se vaccineze şi doar 43,2% îşi doresc revenirea fizica la școală

Profesorii nu vor sa inceapa scoala si nici sa se vaccineze! Sondajul realizat de Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a fost făcut în perioada 16 – 21 decembrie 2020, în rândul angajaților din învățământ.

Profesorii nu vor sa inceapa scoala si nici sa se vaccineze! Dascălii intră în a doua etapă de vaccinare

Potrivit Strategiei de vaccinare în România, în prima etapă vor fi vaccinate cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Din cei peste 13.000 de angajaţi în învăţământ care au participat la sondaj, 56,3% dintre aceştia spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, potrivit newsweek.ro. 

De asemenea, potrivit sondajului, 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Vaccinarea anti-COVID va începe pe 27 decembrie în România. Ciucă: Avem tot ce ne trebuie

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă, prezent la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.