Profesorii susțin că au fost înșelați. Cum a răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi: ”S-a respectat tot ce s-a discutat”

După majorările salariile anunțate pentru cadrele didactice, profesorii susțin că au fost, de fapt, înșelați. Răspunsul ministrului Muncii a venit prompt: ”S-a respectat tot ce s-a discutat”

02 iun. 2023, 14:08
Profesorii susțin că au fost înșelați. Cum a răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi: ”S-a respectat tot ce s-a discutat”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat de ce nu se poate pune problema ca majorarea salarială anunțată pentru profesori să fie pusă sub semnul îndoielii. Reacția ministrului vine ca răspuns la acuzele profesorilor, care susțin că au fost înșelați.

Citește și Ministrul Educației invită profesorii înapoi la ore. Salariile debutanților vor crește cu 25%, susține Ligia Deca. Care va fi salariul mediu

”Este vorba despre un act normativ împărțit în două: avem ordonanța și avem nota de fundamentare. În ordonanța 53 din 1 iunie 2023 sunt prevăzute așadar drepturile salariale,  Iar în nota de fundamentare este evidențiat principiul, fundamentul de la care plecăm în discuțiile privind noua lega a salarizării. Actul este semnat de doi miniștri, ministrul Muncii și ministrul Educației, de un vicepremier, Sorin Grindeanu, și de alți doi miniștri avizatori, de la Finanțe și Justiție. Adică este o garanție totală”, a precizat Mariuds Budăi

Citește și Cu cât cresc salariile profesorilor, prin OUG dată joi. Ligia Deca: „Să reţinem că în cele mai multe cazuri se aplică sporuri”

Marius Budăi a explicat și care este principiul care va sta la baza noii legi a salarizării, pentru cadrele didactice.

”Suntem determinați să le asigurăm pe toate cadrele didactice că s-a respectat tot ce s-a discutat și că există această garanție, a unui act oficial al Guvernului României. Pentru noile discuții pe legea salarizării principiul de bază va fi acela că salariul debutantului să fie salariul mediu brut pe țară, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a declarat Marius Budăi.