Profesorul Eliot Sorel explică la ce trebuie să se aștepte românii în urma alegerilor din SUA

Reputatul profesor de origine română Eliot Sorel, de la George Washington University, a comentat, după alegerile din SUA, pe marginea campaniei electorale de peste Ocean. Totodată, el a făcut referire și la evoluțiile pe care le vor avea relațiile dintre București și Washington, în urma rezultatului scrutinului american.

28 nov. 2016, 07:44
Profesorul Eliot Sorel explică la ce trebuie să se aștepte românii în urma alegerilor din SUA

Profesorul Eliot Sorel consideră că parteneriatul dintre SUA și România este extrem de important pentru ambele țări și va continua să rămână așa.

„Alegerile pentru președintele SUA sunt un moment istoric. Am realizat acest lucru în anul 2000, când alegerile au fost foarte strânse. Votasem înainte de data oficială, pentru că urma să plec în Japonia. Și atunci am realizat importanța pentru restul lumii a acestor alegeri, pentru că în fiecare zi colegii japonezi mă întrebau ‘Domnule profesor, când va avea SUA un nou președinte?’ (n.r. – din cauza cursei foarte strânse și a situației din Florida, rezultatul final al alegerilor a fost anunțat mai târziu decât de obicei).

România are acest acord strategic al secolului XXI cu America, acord care este foarte important pentru ambele țări. Românii sunt cei mai pro-americani din toată Europa de Est și poate din întreaga Europă. Relația dintre America și România a fost una dintre cele mai importante după Revoluție și continuă să fie, iar România este importantă pentru America în această zonă. Eu cred că indiferent de cine a câștigat alegerile, această relație va continua”, a susținut Eliot Sorel.