Profesorul universitar suspect de CRIMĂ află, astăzi, dacă va fi ARESTAT. Cine este Dan Păcurariu

Dan Păcurariu, profesorul reţinut pentru că şi-ar fi ucis iubita în urmă cu 18 ani, află miercuri dacă va fi arestat. Dan Păcurariu este unul dintre cei mai vechi profesori de la Universitatea Hyperion.

09 mart. 2016, 07:28

Profesorul universitar Dan Păcurariu, 55 de ani, de la Universitatea Hyperion, este principalul suspect în cazul unei crime petrecute în urmă cu 18 ani. Păcurariu ar fi avut o relaţie amoroasă cu o studentă a sa, Mihaela Fulga Din gelozie, profesorul universitar ar fi ucis-o şi, pentru a-şi ascunde urmele, ar fi înscenat un jaf, relatează adevarul.ro.

Pe data de 8 martie 2016, la 18 ani de la comiterea omorului, profesorul Dan Păcurariu a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentat judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Dascălul a fost săltat de poliţiştii Serviciului Omoruri de la Giurgiu, pe când voia să iasă din ţară. Dan Păcurariu îşi cumpărase o maşină nouă şi intenţiona să dea o fugă până în Bulgaria pentru a face rodajul. Anchetatorii nu au vrut să rişte lăsându-l să iasă din ţară şi l-au reţinut chiar în vamă.

Cine este Dan Păcurariu

Dan Păcurariu este profesor universitar la Universitatea Hyperion încă din 1990. Autor al mai multor cărţi, el predă studenţilor „Istoria artelor, Legăturile stilistice dintre arte şi Estetică”. Păcurariu a predat şi la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu“ din Bucureşti, în perioada 2004-2010.

Păcurariu provine dintr-o ilustră familie de intelectuali. Tatăl său, Dimitrie Păcurariu (decedat în 2002) a fost istoric şi critic literar, profesor universitar la Universitatea Bucureşti şi la Universitatea Hyperion. Mama sa, Jeanna Păcurariu (decedată în 2014), a fost şefa redacţiei de matematică a Editurii Academiei Române.

Veteran al Universităţii Hyperion, Păcurariu este descris de colegi fie drept „un băiat extraordinar”, fie drept „un spirit extrem de critic, care şi-a făcut mulţi duşmani”. Conducerea universităţii confirmă că au existat numeroase plângeri la adresa sa, ba chiar şi informaţii privind relaţii nepotrivite cu studente, însă fără a se confirma cu dovezi concrete. Deşi lucrează de 20 de ani cu aceşti oameni, niciunul dintre colegi nu-l poate numi prieten.

Colegii lui Dan Păcurariu, profesori la Universitatea Hyperion, au solicitat suspendarea acestuia din activitatea didactică.

Crimă din gelozie

Povestea de dragoste dintre Dan Păcurariu şi Mihaela Fulga a început în anii 90, când tânăra a fost studenta acestuia la Universitatea Hyperion. În 1996, tânăra a absolvit Facultatea de Filogie, la secţia chineză. Ea a lucrat la liceul bucureştean „Mihail Sadoveanu“ şi era unul dintre cei trei profesori de limba chineză din România.

Dan Păcurariu făcea crize dese de gelozie, acesta devenind extrem de posesiv. Profesorul o urmărea pe prietena sa la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent ca să verifice unde este şi la ce oră ajunge acasă. Soarta tinerei a fost practic pecetluită în momentul în care i-a spus amantului său că a primit o ofertă de muncă din China şi vrea să plece acolo. Plin de furie, în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, Dan Păcurariu a venit la apartamentul tinerei, din strada Liviu Rebreanu, cartierul Titan, cu gândul să o convingă să rămână în ţară. Nu a reuşit, aşa că a decis s-o ucidă.

Profesorul ar fi lovit-o pe victimă cu un aparat video până i-ar fi strivit capul. După crimă, autorul a vrut să însceneze un jaf, pentru a-şi şterge urmele. Aşa că la plecare luat din casă toate cadourile pe care i le-a făcut fetei, dar şi un robot telefonic, despre care poliţiştii cred că a înregistrat mai multe mesaje de ameniţare trimise pe telefon victimei. Dan Păcurariu nu a luat însă din casă alte bunuri de valoare ale victimei, precum bijuterii sau banii care se aflau la vedere. Cadavrul a fost descoperit în putrefacţie pe 29 iunie 1998. Mirosul care venea din locuinţă i-a făcut pe vecini să alerteze autorităţile.