Profeţia stareţului Varsanufie: „Ceva întunecat şi înfricoșător vine peste lume”

Sfantul Varsanufie este unul dintre Cuviosii care s-au nevoit duhovniceste si au sfintit pamantul Manastirii Optina, din Rusia.

13 iun. 2022, 14:14
Profeţia stareţului Varsanufie: „Ceva întunecat şi înfricoșător vine peste lume”

Sfântul Varsanufie de la Optina spunea că ceva întunecat și înfricoșător vine peste lume, toată lumea se află sub influența unei puteri care stăpânește mintea, voința și toate puterile sufletului. Si aceasta putere este vicleana, pentru ca izvorul ei este diavolul, iar uneltele lui sunt oamenii vicleni. Prin ei lucreaza Antihrist si inaintemergatorii lui. Apostolul spune:

“Pentru aceea, Dumnezeu i-a predat duhului amagirii, al inselarii, fiindca n-au primit iubirea adevarului“.

Ceva intunecat si infricosator vine peste lume. Omul va ramane mai mult sau mai putin sub stapanirea lui si cu cat puterea celui viclean il are mai mult (pe om) in stapanirea sa, cu atat omul va fi mai putin constient de ceea ce face.

Profeţiile lui Rasputin despre al Treilea Război Mondial, un război nuclear. Călugărul rus l-a „văzut” mai cumplit decât precedentele două: „Puţini oameni vor supravieţui”

Acum, in Biserica, nu avem profetii clare, dar avem totusi semnele timpului. Semnele acestea se vad clar numai de aceia care au “mintea lui Hristos“. Lor, toate le sunt descoperite in chip deslusit. Antihrist vine in lume si totusi lumea nu crede aceasta. De aici, din manastire, mrejele diavolului se vad mai bine. Aici ochii se deschid, iar in lume ei se inchid. Multumiti Domnului ca ati plecat din lume!

In lume, cu tulburarea si obisnuintele ei, este foarte greu sa se mantuiasca cineva; si mai ales cand nu vrea sa asculte glasul Bisericii. Este greu sa se mantuiasca cineva cand traieste intr-o societate stricata. In Sfanta Scriptura citim:

“Cu cel cuvios, cuvios vei fi. Cu cel nevinovat, nevinovat vei fi. Cu cel ales, ales vei fi. Si cu cel indaratnic, Te vei indaratnici“.

Baba Vanga, profeţii pentru 2022. Evenimentele care vor provoca haos pe planetă: inundaţii masive, invazia lăcustelor, incapacitatea tehnologiei de a mai distinge realitatea de virtual
Patimile exercita o influenta vatamatoare asupra trupului si sufletului. Citind in manastire pe Sfintii Parinti, pentru prima data am inteles ca patimile sunt atat de molipsitoare, asa cum sunt cele mai contagioase boli.

Acum crestinismul este urat peste tot, pentru ca ii impiedica (pe oameni) sa traiasca cum vor, sa pacatuiasca nestingheriti. Noua generatie se dizolva, se strica, putrezeste. Vor sa traiasca fara Dumnezeu si urmarile sunt evidente.

– Din “Sfaturi către monahi şi omilii către mireni”, Staretul Varsanufie de la Optina

Profeţia Sfântului Iona din Odessa despre războiul din Ucraina: „Războiul va începe cu o țară mică, mai mică decât Rusia. Și acesta va fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial”

Sfantul Varsanufie de la Optina

Sfantul Varsanufie este unul dintre Cuviosii care s-au nevoit duhovniceste si au sfintit pamantul Manastirii Optina, din Rusia. El s-a nascut in ziua de 5 iulie 1845, in localitatea Samara, si a trecut la cele vesnice in ziua de 1 aprilie 1913, in manastirea din localitatea Golotvino.

Manastirea Optina ste una dintre cele mai mari si renumite manastiri de calugari din intreg Rasaritului Ortodox. Aceasta se afla in Rusia Centrala, la aproximativ 130 de kilometri de Moscova si la mica distanta de localitatea Kozelsk. Ea este considerata a fi centrul spiritualitatii Bisericii Ruse, inca din secolul al XIX-lea. Obstea acestei manastiri a dat lumii multi sfinti cuviosi parinti.

Pavel Ivanovici, dupa numele sau de mirean, s-a nascut in ziua de 5 iulie 1845, in localitatea Samara. Mama sa, Natalia, a murit pe cand sfantul era inca mic. Tatal sau, Ioan Plihankov, s-a recasatorit, iar noua sotie, desi aspra din fire, s-a purtat cu multa grija fata de copil.

Fiind un descendent al cazacilor din Orenburg, tanarul Pavel s-a inrolat in armata cadetilor, din orasul Polotsk. Dupa aceea, el si-a completat studiile, la Scoala Militara din Orenburg, fiind randuit in slujba de ofiter. In cele din urma, terminand Scoala de Ofiteri Cazaci, din Sankt Petersburg, el a fost transferat in districtul militar din Kazan. Nu dupa multa vreme, a fost numit colonel.