Profeţia veche de 30 de ani a lui Richard Nixon, mai actuală ca oricând. Clipul pe care ambiţiile lui Putin l-au făcut viral zilele acestea VIDEO

Un videoclip vechi de 30 de ani, cu fostul președinte american Richard Nixon vorbind despre viitorul Rusiei a devenit viral pe rețelele de socializare. Profeţiile sale sunt actuale, deşi este vorba despre o înregistrare din martie 1992.

24 iul. 2022, 11:21
Profeţia veche de 30 de ani a lui Richard Nixon, mai actuală ca oricând. Clipul pe care ambiţiile lui Putin l-au făcut viral zilele acestea VIDEO

Videoclipul, postat de Fundația Richard Nixon pe pagina sa de Twitter, îl arată pe Nixon vorbind pe 30 martie 1992 despre viitorul Rusiei. Videoclipul a fost vizionat până acum de peste 560.000 de ori. Fostul preşedinte avertiza că Războiul Rece, perioada de tensiuni geopolitice dintre SUA și Uniunea Sovietică între 1947 și 1991, nu s-a încheiat complet.

Nixon a spus că este vital ca Rusia să prospere în viitor, în caz contrar riscă ascensiunea a ceea ce el a numit un nou despotism. În plus, el a adăugat că succesul Rusiei va influența și comportamentul Chinei.

Citeşte şi Bloomberg: Putin a criptat un mesaj către Occident, pentru a-l felicita pe Xi Jinping

Rusia, în acest moment, este la o răscruce. Se spune des că Războiul Rece s-a încheiat și că Occidentul l-a câștigat. Este doar pe jumătate adevărat fiindcă ce s-a întâmplat în realitate este că a fost înfrânt comunismul. Dar ideea de libertate este pusă acum la încercare. Dacă lucrurile nu funcționează în Rusia vom asista la o întoarcere nu la comunism, care a eșuat definitiv, ci la ceea ce numesc eu „un nou despotism”, care va reprezenta un pericol de moarte pentru întreaga lume. Va urma un regim infectat cu virusul imperialismului rusesc, o caracteristică a politicii externe a Rusiei de secole„, spune Richard Nixon, în interviul pentru Insider Washington.

Nixon a subliniat apoi importanța reușitei libertății în Rusia și posibilele consecințe în cazul în care aceast obiectiv eșuează. În plus, fostul preşedinte al SUA a acordat o atenție deosebită Chinei și a subliniat că Beijingul va analiza cu atenție progresul Rusiei. „De aceea, Statele Unite, Occidentul, toți cei care vor pace în lume trebuie să lupte pentru un stat Rusia funcțional, unde libertatea să câștige. Dacă democrația are succes în Rusia, va deveni un model pe care să-l urmeze și celelalte state comuniste, puținele care au mai rămas, spre exemplu China. Dacă democrația eșuează în Rusia, consecința va fi că susținătorii autoritarismului din China vor primi o nouă viață. Vor spune “dacă acolo nu a mers, nu este niciun motiv ca noi s-o luăm pe calea democrației”, a mai spus Richard Nixon.

Citeşte şi Victor Ponta: „Inflația nu a fost produsă de Putin sau România, ci de FED (SUA) și Banca Europeană, care au printat bani” | EXCLUSIV