Profețiile părintelui Arsenie Boca despre viitorul României. Venirea americanilor și căderea comunismului

Părintele Arsenie Boca (1910-1989) a fost un cunoscut preot ortodox român, duhovnic și pictor de biserici. El este considerat una dintre cele mai influente personalități spirituale din România, recunoscut pentru înțelepciunea sa și stilul său de viață ascetic.

24 iun. 2023, 23:06
Profețiile părintelui Arsenie Boca despre viitorul României. Venirea americanilor și căderea comunismului

Părintele Arsenie Boca a devenit cunoscut pentru învățăturile sale spirituale și pentru activitatea sa duhovnicească. A fost un călăuzitor al credincioșilor, oferind sfaturi și îndrumări duhovnicești. Înălțimea sa spirituală și carisma au atras mulți oameni în căutarea înțelepciunii și vindecării sufletești. În timpul vieții sale și după moartea sa, Părintele Arsenie Boca a devenit un simbol al spiritualității ortodoxe și a continuat să influențeze viețile multor oameni prin învățăturile sale și prin exemplul personal.

Noaptea de Sânziene 2023. Ce este bine să faci în această noapte ca să-ţi vezi dorinţele împlinite
Cărțile și înregistrările cu predicile și învățăturile sale sunt considerate resurse prețioase pentru cei interesați de viața duhovnicească și de dezvoltarea personală. Este important de menționat că opinia și interpretarea învățăturilor și influenței Părintelui Arsenie Boca variază și este subiect de discuție în diverse cercuri.

Arsenie Boca, Nicolae Ceauşescu

Profețiile părintelui Arsenie Boca despre România. Prin ce încercări va trece țara noastră
„Mai, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci Romania va fi înconjurată de flăcări”, a spus Arsenie Boca.
Aceasta este una dintre cele mai celebre profeții făcute de Arsenie Boca. Acesta a vorbit, la mijlocul anilor ’80, despre faptul că țara se va confrunta cu o puternică emigrație.

„Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”, a mai prezis Arsenie Boca.

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. Are puteri vindecătoare

Părintele a prezis căderea comunismului și Revoluția din România

„Americanii pe care știu că-i aștepți nu vor veni. Pe noi, singuri, ne așteaptă o luptă grea și lungă. Cei buni și drepți vor da jertfă mare de viață și sânge, cei slabi și fațarnici vor îngroșa rândurile dușmanilor noștri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici si atotștiutori”, scria Vasile Serbu, in cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.
De asemenea, preotul a prezis vărsare de sânge după moartea sa. Și această prezicere a fost adevărată. Din decembrie 1989, înainte de a pleca în ceruri, preotul a fost vizitat de verișoara sa. Duhovnicul i-a spus în ultimele sale zile că după ce acesta se va stinge din viață, mulți tineri vor muri. Așa și s-a întâmplat, după ce preotul s-a stins din viață a început Revoluția în România și, respectiv, vărsarea de sânge.

Una dintre cele mai înfricoșătoare și serioase premoniții avute de Arsenie Boca a fost distrugerea Bucureștiului. Acesta a prezis catastrofa ce a afectat Capitala în mod profund. Preotul a spus că în momentul în care Capitala va fi bombardată a treia oară, Bucureștiul va fi șters de pe fața pământului. Profetul a spus că Bucureștiul va fi bombardat deoarece în capitală „forfotesc păcatele”.