Profetul Mahomed, pe prima pagină a lui „Charlie Hebdo” de miercuri

Numărul următor al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, primul după atacul terorist care i-a decimat redacția, este terminat, relatează cotidianul francez Liberation.

13 ian. 2015, 06:38

Charlie Hebdo va fi difuzat în chioșcurile de ziare începând de miercuri, 14 ianuarie. La fel ca în fiecare săptămână. Jurnaliștii săptămânalului satiric și-au terminat luni, în jurul orei 21h30, prima ediție după atentatul soldat cu 12 morți, miercuri, 7 ianuarie, la Paris. În aceste circumstanțe excepționale, numărul (1178) va fi tipărit în 3 milioane de exemplare.

Primită în sediul cotidianului Liberation, redacția și-a reluat munca vineri, având ca obiectiv să demonstreze că Charlie Hebdo nu a murit. Desenul de pe pagina I îl reprezintă pe profetul Mahomed ținând în mâini o pancartă cu inscripția ‘Je suis Charlie’. Desenului îi este asociat acest comentariu: ‘Totul este iertat’.

Ediția de miercuri a săptămânalului satiric Charlie Hebdo va fi imprimată în trei milioane de exemplare, în loc de un milion cum fusese prevăzut inițial, a anunțat MLP (Messageries lyonnaises de presse), distribuitorul revistei, care primește avalanșe de comenzi din Franța și din străinătate, potrivit AFP. 

Pentru primul milion de exemplare, toate încasările vor merge la Charlie Habdo, rețeaua de distribuție acceptând să lucreze gratuit. Săptămânalul satiric, a cărui redacție a fost masacrată miercuri în atacul comis de doi jihadiști francezi, soldat cu 12 morți, avea până în prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Al-Qaida ameninţă Franţa cu noi atacuri teroriste

Cel puțin șase presupuși complici ai autorilor seriei de atentate de săptămâna trecută în Franța, soldate cu 17 morți, se află încă în libertate, relatează Ria Novosti, citând surse ale poliției franceze.

Autoritățile continuă căutările unui autoturism Mini Cooper, înregistrat pe numele tinerei Hayat Boumeddiene (26 de ani), partenera teroristului Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici într-un magazin de produse evreiești din Paris, care a fost ucis vineri de către forțele de securitate franceze în timpul eliberării persoanelor sechestrate de acesta. 

Potrivit autorităților de la Ankara, Hayat Boumeddiene s-ar afla în prezent în Siria, după ce a trecut prin Turcia. 

Premierul francez Manuel Valls evocase în urma cu o zi ‘cel puțin un complice’ al atacatorilor islamiști, fără să ofere mai multe detalii. 

O serie de atentate sângeroase au îndoliat săptămâna trecută Franța, unde autoritățile urmau să desfășoare marți mii de militari și polițiști în întreaga țară pentru a contracara eventuale noi atacuri.