PROFI îşi schimbă faţa. Vezi ce se schimbă

De mâine, magazinele PROFI îşi vor schimba conceptul. Mai mult, pentru acest an retailerul pregăteşte inaugurarea a 25 de noi magazine. O parte dintre unităţi vor funcţiona non-stop.

13 feb. 2012, 12:27
PROFI îşi schimbă faţa. Vezi ce se schimbă

Toate cele 107 unităţi din reţeaua de magazine PROFI, deţinute de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors, şi-au închis astăzi uşile, urmând ca de mâine să se redeschidă cu un nou concept, conform cu cel al magazinelor de proximitate. „S-a schimbat mediul de afaceri în retail, iar graniţele dintre magazinele de discount, supermarketuri şi hipermarketuri au devenit tot mai incerte, fiecare dintre aceste categorii împrumutând din metodele şi atracţiile celorlalte, cu accent pe confort, calitate şi comoditate. Noile magazine PROFI au ieşit la înaintare cu un nou concept de proximitate care oferă toate aceste calităţi menţinând, totodată, unele dintre cele mai mici preţuri de pe piaţă” a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food. Oficialul companiei au anunţat, totodată, deschiderea anul acesta a 25 de noi unităţi.

Astfel, designul magazinelor va fi diferit, cu accent pe sectorul de legume şi fructe precum şi pe raionul cu produse de panificaţie şi de grill. De asemenea, o parte dintre unităţile PROFI vor fi deschise non-stop, iar gama de produse va creşte la aproximativ 5.000, de la 1.500 anterior. 90% din marfa comercializată de PROFI provine din România. „“Ne-am epurat şi ne-am reorganizat stocurile astfel încat să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, susţinând totodată economia românească prin încurajarea cu prioritate a producătorilor locali. Schimbarea stocurilor s-a încheiat cu ocazia recentelor lichidări de iarnă, astfel încât, începând de mâine, nu vom mai furniza decât noua sortimentaţie, îmbunătăţită”, a mai declarat Musial.