Ministrul Muncii vrea să limiteze cumulul salariu - pensie în sistemul bugetar

Publicat: Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 13:03 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 16:58 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a eloborat un proiect de lege care limitează situațiile în care se poate cumula pensia cu salariul în sistemul bugetar, scrie Profit.ro, citând surse oficiale. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a confirmat că lucrează la un astfel de proiect de lege.

UPDATE „Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, la Digi24.

_______

”Proiectul este finalizat și va fi discutat mai întâi între membrii Cabinetului, care vor face observații, iar apoi va fi luată decizia cu privirea la promovarea acestuia în mod oficial de către Executiv”, au precizat sursele citate de Profit.

În Ministerul de Interne, de exemplu, sunt întâlnite frecvent cazuri de angajați care s-au pensionat la 40-50 de ani, iar apoi s-au reangajat în structurile ministerului, încasând atât pensie, cât și salariu.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cumul salariu pensie Ministerul Muncii Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 dec 20:42
Răspunde | Votează email 0 email
geta dan
Salut acest proiect ! Este asteptat de milioane de romani. Daca pensionarii fosti functionari publici vor sa mai castige bani in plus , sa se angajeze in sectorul privat. De asemenea pensiile speciale nu trebuie sa existe! Principiul contributivitatii tebuie sa stea la baza calculului pensiei. Motivare: pilotul a avut salariul mare, contributie mare deci pensie mare. Minerul - salariu mare cotributie mare deci pensie mare. Cei din Min.Apararii vor avea pensia in raport cu marimea soldei pentru care se poate prezuma o contributie asimilata cu salariile corespunzatoare din sectorul civil,samd.
07 dec 20:38
Răspunde | Votează email 0 email
Moromete
Dacă e cineva curios să facă o statistică legată de structura funcțiilor deținute de pensionarii din sitstemul bugetar care au dorit continuarea activității profesionale după țdepunerea dosarului de pensionare: mulți cu funcții MARI și puțini cu salarii mici si mari greutăți acasă.
Dacă sar respecta cu minim bun simț fișa postului .. veți constata că nu mai trebuie să se gândească cineva la posibilitate de a cumula pensia cu salariul ci la posibilitatea de a face față sarcinilor de serviciu.
07 dec 16:05
Răspunde | Votează email 1 email
Observer
Acesta se numeste furt legal/ mascat!
Sifonarea banilor publici prin tertipuri de genul asta ori prin pensii ENORME!
Cei 100000 de mii de pensionari cu pensii de zeci de mii de euro primesc cat ceilalti 4;5 milioane pensionari cu pensii la limita supravietuirii!,
Avem cele mai mari pensii din uniunea europeana!
Recordul este stabilit in Romania cu pensie de 15000 de euro!
07 dec 14:09
Răspunde | Votează email 1 email
IOHANIS-K
CUM AU PUTUT DIRECTORII DE DECONCENTRATE DIN JUDETE SA SEMNEZE CEREREA DE CONTINUAREA ACTIVITATII UNUI FUNCTIONAR PUBLIC CONFORM STATUTULUI F.P.-LEGEA 188 MODIFICATA IN 2018- SI APOI SA SEMNEZE ACTUL DE INCETAREA ACTIVITATII FUNCTIONARULUI PUBLIC RESPECTIV , ACT CU CARE A MERS LA CASA DE PENSII PTR DEPUNEREA DOSARULUI DE PENSIONARE??? E CORECT CA UN FUNCTIONAR PUBLIC SA PRIMEASCA SI PENSIE SI SA CONTINUE ACTIVITATEA CU SALARIU? CURTEA DE CONTURI DOARME??
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H