Ministrul Muncii vrea să limiteze cumulul salariu – pensie în sistemul bugetar

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a eloborat un proiect de lege care limitează situațiile în care se poate cumula pensia cu salariul în sistemul bugetar, scrie Profit.ro, citând surse oficiale. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a confirmat că lucrează la un astfel de proiect de lege.

07 dec. 2019, 11:03
Ministrul Muncii vrea să limiteze cumulul salariu – pensie în sistemul bugetar

UPDATE „Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, la Digi24.

_______

”Proiectul este finalizat și va fi discutat mai întâi între membrii Cabinetului, care vor face observații, iar apoi va fi luată decizia cu privirea la promovarea acestuia în mod oficial de către Executiv”, au precizat sursele citate de Profit.

În Ministerul de Interne, de exemplu, sunt întâlnite frecvent cazuri de angajați care s-au pensionat la 40-50 de ani, iar apoi s-au reangajat în structurile ministerului, încasând atât pensie, cât și salariu.