Prognoză DEVASTATOARE! Ninsori puternice, viscol, furtuni extreme şi inundaţii sunt aşteptate în perioada următoare

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 12:00 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Viscol şi furtuni sunt prognozate să se abată miercuri asupra regiunilor Marile Câmpii şi Midwest din Statele Unite, sub forma unei furtuni de iarnă târzie, care ar putea provoca inundaţii în zone precum Pine Ridge Indian Reservation din Dakota de Sud şi cea a fermelor situate de-a lungul Fluviului Missouri, potrivit Reuters.

Temperaturile ridicate specifice anotimpului de primăvară vor fi înlocuite de căderi masive de zăpadă, vânturi puternice şi condiţii care pot pune viaţa în pericol de-a lungul unei porţiuni din centrul SUA, care se întinde de la Munţii Stâncoşi la Marile Lacuri, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtuna formată în Pacific a determinat deja evacuări ale populaţiei în Oregon din cauza inundaţiilor. Ploaie urmată de viscol sunt prognozate pentru miercuri în regiunea Munţilor Stâncoşi, urmând ca fenomenul să se deplaseze spre este către zona de câmpie, a anunţat biroul meteorologic al NWS din Boulder, Colorado

În unele regiuni din vestul Minnesotei şi sud-estul Dakotei de Sud sunt prognozate căderi de zăpadă de până la 76 de cm, potrivit NWS.

"Este posibil ca o furtună istorică de iarnă să producă efecte severe miercuri noapte până vineri dimineaţă'', a scris pe Twitter serviciul meteo din regiunea Minneapolis-Saint Paul.

Aceeaşi regiune din centrul SUA a fost lovită de un ''ciclon-bombă'' cu mai puţin de o lună în urmă, care a provocat inundaţii devastatoare şi furtuni determinând blocarea drumurilor şi perturbarea transporturilor.

Scăderea accentuată a valorilor termice, de la o maximă de 27 de grade Celsius înregistrată marţi în unele oraşe, la temperaturi foarte scăzute miercuri, urmează să alimenteze furtuna cu aer rece, situaţie similară cu cea din 13 martie, când o scădere bruscă a temperaturii atmosferice a transformat o furtună puternică în aşa-numitul ''ciclon-bombă''.

Regiuni precum Pine Ridge Reservation şi nord-vestul comitatului Holt, Missouri, se refac încă după inundaţiile de luna trecută care au provocat pagube de miliarde de dolari.

Se estimează că inundaţiile nu vor fi la fel de grave în Nebraska întrucât terenul s-a dezgheţat şi poate absorbi o cantitate mai mare de apă.

Cu toate acestea, furtuna prognozată ar urma să agraveze efectele inundaţiilor de-a lungul Fluviului Missouri în regiuni unde zeci de diguri au cedat în martie, expunând comunităţile la intemperii ulterioare. Nivelurile apelor fluviului nu se aşteaptă să crească în regiuni din Nebraska, Iowa şi Missouri decât după 3-5 zile de la declanşarea furtunii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ninsori prognoza meteo SUA viscol
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 apr 17:42
Răspunde | Votează email 0 email
RaduD
Cred ca asa va invata la "scolile de jurnalism": bagati un titlu care sa-i determine pe oameni sa faca (am scris altfel, dar ochiul cu pricina vegheaza!) pe ei de frica apoi ziceti ca de fapt e in SUA. Pe urma va pretindeti cel mai bun site de stiri. De fapt in Romania nu avem stiri, avem doar barfe can-can-uri si cine pe cine a mai frunzarit (iarasi am scris altceva). Dupa care iarasi bagati reclame la niste medicamente (sau produse naturiste) ale unora care de fapt nu exista (ca si institutele la care ar fi angajati!). Te apuca rasul cand citesti elucubratiile (ati inteles cuvantul?)de acolo. Dar, ma rog e pe bani si doar nu numai Dan Diaconescu poate face bani din prostii (iarasi am gresit cuvantul)!
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H