Prognoză îngrijorătoare de la meteorologi. Temperaturile ridicate din acest weekend vin însoţite de un nor de praf Saharian

PROGNOZA METEO. Administrația Națională de Meteorologie a anunat prognoza meteo acest weekend. Vor urma temperaturi de 17 grade şi un nor de praf saharian care vine peste România.

02 feb. 2019, 06:17

VREMEA. Precipitațiile vor lipsi aproape de tot, doar duminică spre luni sau chiar în ziua de luni așteptăm precipitații în partea de V și S-V și acolo aceste ploi ar aduce o ploaie un pic mai murdară, scrie antena3.ro.

VREMEA.Temperaturile vor crește progresiv. Sâmbătă așteptăm maxime între 5-17 grade, iar dumnică vom avea 7-17 grade în vestul țării. Ceva rezerve ar putea fi pentru zonele din Moldova, Muntenia, iar valorile să nu fie la fel de ridicate.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Temperaturi de până la 15 grade, dar şi ploi şi lapoviţă. Cum va fi vremea în weekend în România

VREMEA. Sâmbătă, 2 februarie

În vestul țării se vor semnala în mod local câteva ploi slabe, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va suflă moderat în sud-vest, slab până la moderat în est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor crește față de ziua precedentă în toată țara și se vor încadra în general între 6 și 11 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 8-13 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului), 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

VREMEA. Duminică, 3 februarie

Vremea va fi deosebit de caldã mai ales în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, la deal şi munte. Cerul va fi temporar noros şi local, îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea, în zonele joase din sud şi est se vor semnala ceaţã şi nebulozitate joasã stratiformã, posibil asociate cu burniţã. În cursul nopţii înnorãrile se vor accentua în vestul ţãrii, unde pe arii restrânse vor fi ploi şi sub formã de aversã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, cu precãdere pe creste, iar ziua şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 17 grade, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul valorii de -5 grade.