PROGNOZA METEO. Schimbare radicală de vreme, începând de luni. Scad temperaturile şi revin ploile

PROGNOZA METEO. Duminică, va fi o vreme călduroasă în aproape toate zonele, iar disconfortul termic, deşi mai puţin accentuat ca în zilele precedente, se va menţine în special în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării. Luni, instabilitatea atmosferică se va accenuta treptat în cea mai mare parte a ţării. Marţi, gradul de instabilitate atmosferică va fi pronuntat în nordul, centrul şi estul tării, precum si în zonele montane si submontane din restul teritoriului.

25 iun. 2016, 15:40
PROGNOZA METEO. Schimbare radicală de vreme, începând de luni. Scad temperaturile şi revin ploile

PROGNOZA METEO. DUMINICĂ, va fi în continuare o vreme călduroasă în aproape toate zonele, iar disconfortul termic, deşi mai puţin accentuat ca în zilele precedente, se va menţine în special în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi noaptea, în regiunile vestice, în zona montană şi pe arii restrânse în sud. Izolat ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, Dobrogea,  la munte, dar de scurtă durată şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade în sudul si nordul litoralului si 35 de grade, în Lunca Dunării, unde izolat va fi caniculă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Vremea călduroasă şi disconfortul termic se vor menţine. Astfel, maxima termică va fi de 33…34 de grade, iar în orele după-amiezii indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de
unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO. LUNI, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane din restul teritoriului temperaturile vor scădea spre valori normale la această dată şi vor fi înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie si căderi de grindină.Cantităţile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 35…40 l/mp. În restul teritoriului disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi şi izolat va fi caniculă. Vor fi şi aici fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar ele vor apărea mai ales spre seară şi noaptea şi pe spaţii mai mici decât în celelalte regiuni. Temperaturi maxime vor fi cuprinse între 24 de grade in Dealurile de Vest şi 35 de grade in Muntenia.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. În orele după-amiezii indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge pragulcritic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, dar noaptea înnorările se vor accentua treptat, iar probabilitatea de aparitie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi în crestere. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

PROGNOZA METEO. MARTI, gradul de instabilitate atmosferică va fi pronuntat în nordul, centrul şi estul tării, precum si în zonele montane si submontane din restul teritoriului, iar cu precădere după-amiaza si noaptea si în sud si sud-est. Astfel, în aceste zone vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie. Se vor semnala mai ales ploi torentiale, va cădea grindină si se vor acumula cantităţile de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele
înnorări si pe spații restrâse ploi de scurtă durată, slabe cantitativ. Valorile termice diune vor fi în scădere în toate regiunile, astfel că în cele vestice, nordice si centrale vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă pentru acestă dată, iar în rest se vor încadra în limitele normale ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade in Dealurile de Vest si 31 de grade in Delta Dunarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: În special după-amiaza si în cursul noptii instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse, posibil, în general, moderate cantitativ, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice vor marca o scădere si vor fi apropiate de normalul perioadei, astfel că temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.


loading...