Prognoza meteo 1 decembrie 2023. Se încălzește vremea. Unde vor fi cele mai ridicate temperaturi

Vremea se va încãlzi semnificativ faţã de zilele precedente, astfel încât în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa în general cu 8...10 grade peste mediile multianuale specifice începutului de decembrie.

30 nov. 2023, 15:01
Prognoza meteo 1 decembrie 2023. Se încălzește vremea. Unde vor fi cele mai ridicate temperaturi

Prognoza meteo 1 decembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi noros şi va ploua pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în zonele de munte la început vor fi precipitaţii mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zãpadã. În Crişana, Maramureş şi în nordul Transilvaniei? se vor acumula cantitãţi de apã în general de 20…25 l/mp, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, de peste 40 l/mp. Izolat îndeosebi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, precum şi la munte vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane unde vor fi rafale de peste 80…100 km/h, temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse şi în cele centrale şi sud-estice. Temperaturile minime, semnificativ mai mari faţã de noaptea precedentã, se vor încadra între -2 şi 8 grade, izolat mai ridicate pânã spre 10…11 grade în vest.

Prognoza meteo 1 decembrie 2023, la noapte, în București

Valorile de temperaturã se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 1 decembrie 2023, vineri, în țară

Vremea se va încãlzi semnificativ faţã de zilele precedente, astfel încât în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa în general cu 8…10 grade peste mediile multianuale specifice începutului de decembrie. Temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în extremitatea de nord a Moldovei, pânã spre 19…20 de grade în sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va continua sã plouã pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la munte, iar noaptea aria ploilor va fi în restrângere spre extremitatea de nord. În nordul Crişanei şi al Transilvaniei se vor acumula cantitãţi de apã în general de 20…25 l/mp, iar în Maramureş, în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, de peste 40 l/mp. La peste 1800 m, în masivele montane din nordul ţãrii, trecãtor mai pot fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, unde vor fi rafale de peste 80…100 km/h, temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse şi în cele centrale şi sud-estice.

Prognoza meteo 1 decembrie 2023, vineri, în București

Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 14 grade, iar minima va fi de 2…5 grade.

Prognoza meteo 2 decembrie 2023, sâmbătă, în țară

În cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu excepţia zonelor joase din nordul Moldovei, unde, în condiţii de nebulozitate joasã şi ceaţã, se vor înregistra valori termice diurne apropiate de mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 3…4 grade în nordul Moldovei, pânã spre 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud şi sud-est şi temporar noros în celelalte zone, pe arii restrânse va fi ceaţã, iar ploi slabe sau burniţã vor fi posibile doar izolat. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat în majoritatea zonelor şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi Oltenia şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formã de ploaie, cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ninsoare spre sfârşitul intervalului în vest şi în zona montanã înaltã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua în vestul teritoriului, în extremitatea de sud-est şi la munte, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii.

Prognoza meteo 2 decembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi deosebit de caldã pentru începutul lunii decembrie. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, însã probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.