PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. Cum va fi vremea în primele zile din an

În primele zile ale anului 2021 vremea va fi ploioasă, însă caldă pentru această perioadă a anului. În București, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie.

31 dec. 2020, 17:37
PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. Cum va fi vremea în primele zile din an

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi noros, local și temporar se vor semnala precipitații, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Va ploua, însă mai ales din a doua parte a nopții, la munte- îndeosebi în Munții Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, la altitudini mari va ninge, iar în nord-vest și centru pe suprafețe mici trecător se va semnala și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-est, unde pe suprafețe restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, pe litoral și în deltă. Temperaturile minime, cu mult mai mari decât cele climatologic specifice datei, vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade. Izolat, spre sfârșitul intervalului va fi ceață.

Citește și: Program supermarketuri Revelion 2021. Cum să-ţi planifici cumpărăturile, ca să ai masa plină la trecerea dintre ani

În București, cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, cu mult mai mare decât cea climatologic specifică datei, va fi de 4…5 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Vineri, deşi valorile termice vor scădea față de intervalul precedent, acestea vor continua să caracterizeze o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile intramontane şi 3…4 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În prima parte a intervalului în vest, în nord și în centru vor fi înnorări, iar pe arii în general restrânse precipitații slabe, apoi treptat cerul se va degaja. Va ploua, exceptând zona de munte, unde îndeosebi la atitudini mari va ninge, Maramureșul unde vor fi precipitații mixte și Transilvania unde se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, pe arii restrânse cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceață dimineața și spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar în prima parte a intervalului pe suprafețe mici și în sud-est.

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021.În București, deşi în scădere, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice începutului de ianuarie. În primele ore ale zilei, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul nopții va fi nebulozitate joasă sau ceață, în timp ce în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va diminua semnificativ în intensitate. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul a -2 grade.

Sâmbătă, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă. Temperaturile maxime, în creştere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, se vor încadra între 7 și 13 grade, ușor mai coborâte în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade. În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață. Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului.

În București, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult senin, însă în primele ore ale dimineții și din nou pe parcursul nopții va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în sud-vest, în est şi zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ. În restul teritoriului temporar va ploua în general slab. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile; mai ales în masivele sudice şi sud-vestice se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada la altitudini de peste 1700 m; în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi izolat şi trecător în celelalte regiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief din est, sud şi centru local se va forma ceață.

În București, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minima va fi de 6…8 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. Luni, vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, dar aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde toate regiunile. Ziua va ploua în special în jumătatea de sud-vest a ţării, apoi şi în restul teritoriului şi local se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În a doua parte a nopţii, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte. În zona montană, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi, treptat, vor predomina ninsorile, local mai consistente. Vântul va sufla tare la munte, cu peste 80…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, dar va avea intensificări locale şi temporare, în general cu 45…55 km/h şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua moderat cantitativ, mai ales seara şi noaptea. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximăva fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 7 grade

.DE MARTI PANA JOI, deşi în scădere faţă de zilele anterioare, valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile multianuale. În prima zi vor fi pecipitaţii mai ales în centru, în nord şi nord-est, iar spre sfârşitul intervalului în majoritatea zonelor.