Prognoza meteo 1 ianuarie 2024. Unde va ninge în prima zi din an. În Capitală va fi cald

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale ale perioadei. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, dimineața izolat va fi ceață, iar începând din orele amiezii ploile se vor extinde treptat. În ce zone va ninge.

31 dec. 2023, 18:07
Prognoza meteo 1 ianuarie 2024. Unde va ninge în prima zi din an. În Capitală va fi cald

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ
În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros, izolat va ploua slab și pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. În restul teritoriului nebulozitatea joasă, stratiformă și ceața se vor extinde treptat și vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI
Cerul va fi mai mult senin, însă mai ales din a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru nebulozitate joasă stratiformă și ceață. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

LUNI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale ale perioadei. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, dimineața izolat va fi ceață, iar începând din orele amiezii ploile se vor extinde treptat. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, pe suprafețe mici va ploua sau va burnița, iar dimineața și noaptea local se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, în special în Carpații Orientali, unde la rafală se vor depăși 70…90 km/h, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse și în vest, centru și est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor menține peste cele normale la început de an, astfel că maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caracterizată tot de temperaturi peste cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în sudul țării, în nord-vest și izolat în rest. La altitudini mari la munte, pe alocuri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Orientali și Occidentali, iar la viteze mai mici și în zonele joase din nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între -6 grade în estul Transilvaniei și 6 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, în special în sud și sud-est, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele normale, astfel că maxima va atinge 9…11 grade, iar minima va fi de -1…1 grad. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții de ploaie slabă ziua. Vântul va sufla în general slab. Mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceață.

MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Regimul termic se va menține tot peste cel specific datei. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul, nord-vestul, centrul țării și pe suprafețe mici în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla în general moderat, iar în zona montană înaltă va fi tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Regimul termic se va menține tot peste cel specific datei, maxima va fi de 9…11 grade, iar minima de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla moderat. Mai ales dimineața vor fi condiții de ceață.