Prognoza meteo 1 iulie. Temperaturi caniculare şi disconfort termic accentuat în România. Unde lovesc furtuni

Valul de căldură va persista în România şi vineri, când sunt aşteptate din nou temperaturi de până la 38 .. 39 de grade la umbră. Însă temperaturile resimţite vor fi mult mai ridicate, în special după-amiaza. Şi tot atunci se aşteaptă şi furtuni, în special în zonele montane şi în estul ţării.

30 iun. 2022, 17:07
Prognoza meteo 1 iulie. Temperaturi caniculare şi disconfort termic accentuat în România. Unde lovesc furtuni

Prognoza meteo 1 iulie 2022. Vineri valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, unde și temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Canicula se va menține în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și nord-vestice, iar cele minime între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta după-amiaza și seara prin înnorări, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri grindină, local în zonele montane și submontane și în jumătatea estică a țării și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare noaptea în vest.

Prognoza meteo 1 iulie. BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere.

Citeşte şi: Alertă meteo COD ROŞU de caniculă. Temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat în şase judeţe. Vreme caldă în toată ţara, dar şi FURTUNI

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea vestică a țării, însă canicula va persista local în toate zonele de câmpie. În Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări și perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În restul regiunilor, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se pot semnala pe spații mici, cu o probabilitate mai mare spre seară și la începutul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime între 16 și 22 de grade, mai scăzute în zonele depresionare.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi redusă. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Lacul Amara, de sute de hectare, a secat complet. Arată ca în deşert. „Păsările sălbatice deja au părăsit zona”

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor, local caniculară în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în sud-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În restul țării, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.