Prognoza meteo 1 iunie. Vreme caldă, dar şi ploi de Ziua Copilului

Vremea va fi caldă. După-amiaza și seara, în zona montană și deluroasă, precum și în vestul, centrul și nordul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade. Şi în Bucureşti se anunţă vreme caldă şi cer variabil.

31 mai 2022, 16:03
Prognoza meteo 1 iunie. Vreme caldă, dar şi ploi de Ziua Copilului

Prognoza meteo 1 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la început în sud, apoi și în nord-vest, unde pe arii restrânse vor fi descărcări electrice și averse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor în sudul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a nopții, când vor fi posibile descărcări electrice și averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo 1 iunie MIERCURI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în zona montană și deluroasă, precum și în vestul, centrul și nordul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul țării. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral.

București. Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona periurbană, potrivit ANM.

Citeşte şi: Se întorc furtunile în România. ANM a emis cod galben de ploi şi vijelii pentru jumătate de țară

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni local călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local mai ales în zona montană și deluroasă vor fi averse și descărcări electrice. Pe parcursul nopții probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoral.

București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Citeşte şi: Faleza din Costinești riscă să se prăbuşească. Pericol pentru turişti în staţiunea Tineretului

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă, călduroasă după-amiaza în special în zonele de câmpie, însă -cu precădere în a doua parte a zilei- vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi submontane, local în sud-vest şi în centru şi pe spaţii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 33 de grade, iar cele minime în marea lor majoritate între 12 și 20 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, dar în special în orele serii când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea se va menţine caldă, cu precădere în sud şi în sud-est. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care înnorările se vor accentua şi local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În partea de sud-est a teritoriului probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

București

Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.