Prognoza meteo 1 noiembrie 2023. Vremea se răcește. Ce anunță meteorologii la început de noiembrie

Prognoza meteo 1 noiembrie 2023. Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menține peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții.

31 oct. 2023, 15:00
Prognoza meteo 1 noiembrie 2023. Vremea se răcește. Ce anunță meteorologii la început de noiembrie

Prognoza meteo 1 noiembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Banat, Crișana, Moldova și pe suprafețe mai mici în Muntenia și Dobrogea. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile vestice, nord-estice, în centru, dar și la munte, în special la altitudini mari unde la rafală se vor atinge viteze în general de 65…75 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 16 grade. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 1 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopții va fi posibil ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…13 grade.

Citește și Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo 1 noiembrie 2023, miercuri, în țară

Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menține peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții. Vor fi averse și posibil descărcări electrice, local la munte, în Transilvania, Moldova, Dobrogea și izolat în Muntenia și Maramureș. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua, local, în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centru, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h, dar și la munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 65…75 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în sud-estul Munteniei și sudul Dobrogei, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -1 grad. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 1 noiembrie 2023, miercuri, în București

Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menține peste cele specifice datei. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Temporar vântul va avea intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Citește și Meteorologii ANM anunță vreme severă, ger și cantități importante de zăpadă! Când va ninge puternic în România

Prognoza meteo 2 noiembrie 2023, joi, în țară

În regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor continua să scadă, cerul va fi temporar noros și local va ploua. În restul teritoriului se va încălzi ușor, cerul va fi variabil, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar noaptea local în vest, în nord-est și la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 75…85 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei și 14 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo 2 noiembrie 2023, joi, în București

Vremea va continua să se răcească, iar temperatura maximă va fi de 17…18 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a intervalului trecător va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.