PROGNOZA METEO 10 aprilie. Vijelii, grindină şi frig, temperaturile scad noaptea sub zero grade

În următorul interval de timp vremea se va răci accentuat, iar instabilitatea atmosferică se va resimţi violent în toată ţara.

09 apr. 2022, 16:00
PROGNOZA METEO 10 aprilie. Vijelii, grindină şi frig, temperaturile scad noaptea sub zero grade

Prognoza meteo 10 aprilie

.Duminică, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã, valorile termice fiind semnificativ mai scãzute faţã de ziua anterioarã îndeosebi în centru, sud şi est. În aceste regiuni cerul va fi noros şi va ploua în cea mai mare parte a intervalului. La munte vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã. În Transilvania şi în zona deluroasã a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 25…30 l/mp, în special în sud-est, unde vor fi şi manifestãri de instabilitate atmosfericã: averse ce pot avea caracter torenţial, descãrcãri electrice, vijelii şi posibil grindinã. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar pe arii restrânse în prima parte a intervalului. Temporar vântul va avea intensificãri în toatã ţara, cu viteze în general de 45…55 km/h şi pe arii restrânse de peste 60 km/h. Pe crestele montane rafalele vor depãşi 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. În a doua parte a nopţii se va produce brumã, local în nord-vestul, nordul, centrul ţãrii, în zonele deluroase şi doar izolat în rest.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va rãci accentuat, cerul va fi noros, în mare parte din interval va ploua şi se vor acumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, mult mai coborâtã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, va fi de 11… 12 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Luni, vremea se va menţine mult mai rece decât normal în a doua decadã a lunii aprilie în aproape toatã ţara, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere faţã de ziua precedentã în centru, în sud şi în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile intramontane şi 6 grade pe litoral. Pe parcursul cursul zilei vor fi înnorãri temporare şi local ploi slabe. La munte trecãtor vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, iar în centru şi nord-est izolat, vor fi posibile şi ninsori sau lapoviţã. Vântul va avea intensificãri la munte, dar, local şi temporar, şi în celelalte zone, cu viteze mai mari pe creste, precum şi în est şi sud-est. Noaptea cerul va deveni variabil, doar izolat vor mai fi precipitaţii slabe, iar vântul va diminua semnificativ în intensitate, cu precãdere în zonele joase. Pe arii restrânse, în a doua parte a nopţii, se va produce brumã, iar în Transilvania posibil şi ceaţã.

La Bucureşti, luni, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã, vremea se va menţine mai rece decât normal în a doua decadã a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi condiţii ca trecãtor sa plouã slab, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, pânã la 0 grade.

Prognoza meteo. Marţi, în ţară, valorile termice vor fi în creştere uşoarã în majoritatea zonelor, devenind apropiate de cele normale în sud-vest, dar menţinându-se sub mediile multianuale în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de nord-est unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, iar pe crestele montane fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua la munte, dar şi în est, sud-est şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre -7 grade. Izolat se va forma ceaţã, iar noaptea în nord şi în centru, precum şi zonele deluroase din restul ţãrii pe alocuri se va produce brumã.

La Bucureşti, marţi, valorile termice vor fi în continuare mai scãzute decât cele obişnuite pentru aceastã perioadã din an; temperatura maximã va fi de 14…16 grade, iar cea minimã de 0…3 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar cu probabilitate redusã de ploaie, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi Prognoza meteo pe patru săptămâni. Veşti bune pentru Florii şi Paşte 2022

Miercuri, vremea va fi în general frumoasã, dar în continuare rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în extremitatea de est-sud-est unde vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea intensificãri în regiunile estice şi pe alocuri pe crestele montane, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei, se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile intramontane şi 7…8 grade pe litoral. Izola vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea pe suprafeţe mici se va produce brumã.

La Bucureşti, miercuri, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent, dar se vor situa în continuare sub mediile multianuale ale perioadei; temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 3…5 grade, mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, ztansmite ANM.