Prognoză meteo 10 august 2022. Scăpăm de caniculă! Temperaturile scad în toată ţara

De miercuri, valorile termice vor scădea în toată ţara, mai semnificativ în sud-sud-est, vremea devenind chiar răcoroasă în Moldova, în Transilvania şi în dealurile sudice şi menţinându-se local călduroasă doar în Dobrogea şi Bărăgan.

09 aug. 2022, 22:51
Prognoză meteo 10 august 2022. Scăpăm de caniculă! Temperaturile scad în toată ţara

Prognoză meteo 10 august 2022. La noapte, în ţară, gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în nordul, centrul și sud-vestul țării, unde local se vor semnala averse și trecător descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar izolat vor apărea astfel de fenomene. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa între 13 şi 23 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoză meteo 10 august 2022

În ţară, valorile termice vor scădea în toată ţara, mai semnificativ în sud-sud-est, vremea devenind chiar răcoroasă în Moldova, în Transilvania şi în dealurile sudice şi menţinându-se local călduroasă doar în Dobrogea şi Bărăgan. Cerul va avea înnorări mai persistente ziua în nord-est şi în centru unde va ploua pe arii relativ extinse şi se vor cumula pe alocuri cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în sudul Transilvaniei.

Din orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, în Oltenia şi în vestul şi nordul Munteniei unde vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină; în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. În celelalte zone, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi la intensitate mai redusă, cu probabilitate mai mare în Banat.

Vântul va avea intensificări temporare şi în regiunile estice şi sud-estice şi local în extremitatea vestică a teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral. Spre dimineață, în special în zonele depresionare, se va forma ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor scădea semnificativ față de zilele anterioare, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade. Cerul va avea temporar înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări.

Citeste si Prăpăd în România din cauza secetei. Încă trei zile de foc cu temperaturi resimţite peste 42 de grade. Anunţ îngrijorător de la hidrologi

Prognoză meteo 11 august 2022

În ţară, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse slabe în sud-vestul ţării, în partea de nord şi nord-est şi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea, cu viteze mai mari în prima parte a zilei pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile intramontane şi 20…22 de grade pe litoral. În zonele depresionare izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoză meteo 12 august 2022

În ţară, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe spaţii mici averse în general slabe şi descărcări electrice în extremitatea sud-vestică a teritoriului şi în cea de nord-est, precum şi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu uşoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti, vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Citeste si Prima țară din lume care declară lockdown climatic. Se cere „încetarea tuturor activităților în aer liber”

Prognoză meteo 13 august 2022

În ţară, vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de sud-est a ţării, unde temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar pe spaţii mici va fi posibil să plouă. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă în sud-sud-vest, se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, ușor mai mici în depresiuni.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea din nou. Temporar vor fi înnorări accentuate şi averse moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoză meteo 14, 15, 16 august 2022

În ţară, în primele două zile, valorile termice vor fi agreabile, însă vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în toate regiunile. La sfârşitul intervalului, vremea se va încălzi, iar probabilitatea de ploaie va diminua considerabil.

În Bucureşti, temperatura aerului va avea valori agreabile, dar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată.