PROGNOZA METEO 10 august. Săptămână caniculară, temperaturile urcă mâine până la 38 de grade Celsius

Vremea se va menţine extrem de caldă în această săptămână, cu frecvente temperaturi de peste 35 de grade Celsius în miezul zilei. Marţi, vor fi chiar 38 de grade în sudul Olteniei, anunţă meteorologii.

09 aug. 2021, 17:40
PROGNOZA METEO 10 august. Săptămână caniculară, temperaturile urcă mâine până la 38 de grade Celsius

PROGNOZA METEO 10 august. Marţi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară la amiază în regiunile sudice și sud-vestice, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul, estul și sudul țării unde, mai ales după-amiaza și seara, local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină și vijelii, iar ploile pot avea, izolat, caracter torențial. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nordul Moldovei și 37…38 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi în zonele depresionare, izolat se va semnala ceață.

Şi la București, marţi, vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și în cursul nopții, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară la amiază în Banat, Oltenia și local în Muntenia, unde și disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în nordul țării și în zona de munte unde, local, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină și vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în centru și sud. Temperaturile maxime se vor situa între 28 de grade în nordul Moldovei și 36…37 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

Şi la București, miercuri, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi temporar noros și, trecător, vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi Prognoza meteo 2 – 15 august. Vremea caldă, caniculară în sud, va alterna cu episoade de ploi şi vijelii puternice

Joi, în jumătatea de sud a țării, vremea se va menține călduroasă, chiar caniculară la amiază, local, în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei și, local la munte, mai ales în zona Carpaților Orientali, pe arii restrânse în centru și sud-est și izolat în rest, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25…26 de grade în nordul Moldovei și 35…36 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 11 și 21 de grade.

Şi la Bucureşti, joi, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în cursul zilei, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și, posibil, unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Vineri, vremea va fi în continuare călduroasă în Banat, Oltenia, Muntenia și, pe alocuri, în Crișana și Transilvania. Cerul va fi variabil și, mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, pe arii restrânse la munte – îndeosebi în zona Carpaților Meridionali – și izolat în restul teritoriului, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în nordul Moldovei și 34 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 11 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 8…9 grade.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO 10 august. În weekend, în ţară, vremea va fi călduroasă, local caniculară în sud-vestul și sudul țării. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată la munte și în nordul extrem al țării.

Şi la București, în weekend, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în ultima zi a intervalului. Nu se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice, potrivit ANM.