Prognoza meteo 10 noiembrie 2023. Plouă în mai multe zone din țară. Anunțul făcut de meteorologi

Temperaturile, în special cele nocturne, vor marca o creștere față de ziua precedentă în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi spre seară în sud-vest, iar noaptea în vest, nord, centru și pe arii restrânse în restul teritoriului.

09 nov. 2023, 18:45
Prognoza meteo 10 noiembrie 2023. Plouă în mai multe zone din țară. Anunțul făcut de meteorologi

Prognoza meteo 10 noiembrie 2023, vineri, în țară

Valorile termice, în special cele nocturne, vor marca o creștere față de intervalul precedent în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi spre seară în sud-vest, iar noaptea și în vest, nord-vest, centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în Banat, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și parțial în Transilvania și în Crișana, cu viteze între 45 și 65 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Citește și Planeta se supraîncălzeşte. Anul 2023, cel mai fierbinte din ultimii 125.000 de ani

Prognoza meteo 10 noiembrie 2023, vineri, în București

Valorile termice, în special cele nocturne, vor marca o creștere față de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Prognoza meteo 11 noiembrie 2023, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei în regiunile din jumătatea de vest a țării, în timp ce în rest se vor situa peste acestea, cu o abatere pozitivă mai pronunțată în sud-est. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, temporar va ploua în toate regiunile, iar în sud-est vor fi posibile și descărcări electrice. Noaptea, înnorări și ploi vor fi mai ales în zonele nordice și centrale, precum și la munte si izolat în rest. În zona montană, îndeosebi la peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul țării și local în zona montană înaltă, iar seara și noaptea în toată țara, dar cu precădere la munte unde vor fi viteze de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 11 noiembrie 2023, sâmbătă, în București

Ziua, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat, iar vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Citește și Ciclon polar peste România. Vor fi ploi, lapoviță și ninsori, dar și ger în următoarele zile

Prognoza meteo 12 noiembrie 2023, duminică, în țară

Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a țării, unde local vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar la munte și lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în cea mai mare parte a teritoriului, cu vitezele cele mai mari în zona montană înaltă, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 12 noiembrie 2023, duminică, în București

Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.