Prognoza meteo 10 septembrie. Vreme superbă la final de săptămână. Temperaturile ajung până la 31 de grade

Vremea va fi predominant frumoasă, iar din punct de vedere termic, și caldă pentru această dată în regiunile din jumătatea de vest a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar în a doua parte a zilei la munte, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali, izolat, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.

09 sept. 2023, 17:12
Prognoza meteo 10 septembrie. Vreme superbă la final de săptămână. Temperaturile ajung până la 31 de grade

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil în estul și sud-estul țării și mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 5 grade. Spre finalul intervalului, în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

DUMINICA

Vremea va fi predominant frumoasă, iar din punct de vedere termic, și caldă pentru această dată în regiunile din jumătatea de vest a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar în a doua parte a zilei la munte, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali, izolat, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza și seara în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua anterioară în est și sud-est, se vor încadra între 22…24 de grade pe litoral și 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 și 16 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor mai coborâtă față de ziua precedentă, dar apropiată de normalul climatologic al datei, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 10 grade.

LUNI

Vremea va fi frumoasă, iar în special în jumătatea vestică a țării se va menține și caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza și seara în estul țării și la munte, însă doar în Carpații Orientali, izolat, vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 17 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 11 grade.

MARTI

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel încât cele diurne vor caracteriza o vreme local călduroasă în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza și seara în zona de munte, unde izolat vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…10 grade în estul Transilvaniei și 18…20 de grade în dealurile vestice și pe litoral. Izolat, în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va rămâne frumoasă, dar va deveni călduroasă după orele amiezii, când se va înregistra o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.