PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vremea se va strica brusc în România. Temperaturi de -16 grade

Vremea începe să se strice din seara aceasta în zona de munte, unde vor fi precipitații sub formă de lapovița și ninsoare. În țară se va strica vremea de joi, 11 februarie, când se va simți o răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.

10 feb. 2021, 14:44
PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vremea se va strica brusc în România. Temperaturi de -16 grade

PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. În cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel minimele se vor încadra, în general, între -1 și 7 grade. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări, va ploua pe arii extinse și se vor cumula 10…20 l/mp, iar în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, izolat 25…35 l/mp. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe spații mici se va semnala polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar pe arii restrânse ploi slabe, mai ales spre sfârșitul intervalului. În nordul Moldovei, izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse și în rest. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

În București, cerul va prezenta unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în mod normal la această dată, va fi de 4…6 grade

Citește și: PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. Unde mai ninge în ultima lună de iarnă

Joi, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest. În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte, în vest și nord-vest vor fi precipitații mixte și pe spații mici polei. Începând de după-amiază vor predomina ninsorile în regiunile vestice și nordvestice, la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 55…75 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În București, după o zi deosebit de caldă, cu o maximă termică de 14…16 grade, seara și noaptea temperatura va fi în scădere bruscă și accentuată, astfel că minima se va situa în jurul a -2 grade. Cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor atinge 45…55 km/h.

PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei și în Transilvania şi -1…0 grade în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local în zonele montane şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru şi nord. Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de -2…-1 grad şi o minimă de -11…-9 grade. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va avea intensificări în special ziua, cu viteze în general de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig.

PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă la începutul zilei în majoritatea zonelor, iar noaptea în regiunile centrale şi local în sudul şi în vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -11 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -17 şi -7 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea în nord şi nord-vest unde local va ninge. Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua să prezinte intensificări mai ales ziua la munte, cu rafale de 80…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Moldova unde se vor depăşi local 60…70 km/h şi cu viteze mult mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând local zăpada şi amplificând senzatia de frig. Pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în zona preorăşenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -10…-7 grade, iar vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil ziua şi parţial noros în a doua parte a nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Duminică, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, local geroasă la începutul zilei şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât şi noaptea în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab local în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, local şi temporar în regiunile estice şi izolat în celelalte zone. Pe alocuri se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximă va fi 0…2 grade, iar cea minimă va fi de -9…- 7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat. DE LUNI PANA MIERCURI Vremea va fi deosebit rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Pe arii restrânse, temporar va ninge slab.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 10.02.2021 ORA 14:00 – 12.02.2021 ORA 12:0. ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI. 10.02.2021 Ora 14:00 – 11.02.2021 Ora 08:00

Vremea se va menține deosebit de caldă cu o maximă termică ce se va situa în jurul a 16 grade și o minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

11.02.2021 Ora 08:00 – 12.02.2021 Ora 12:00

Cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei, temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată, de la 14…16 grade în după-amiaza zilei de joi spre -2…-1 grad la începutul zilei de vineri. Vântul va prezenta intensificari în special în seara zilei de joi și în prima parte a nopții de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.