Prognoza meteo 11 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa

Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa. De vineri, temperaturile încep să crească uşor.

10 ian. 2022, 20:36
Prognoza meteo 11 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa

Prognoza meteo 11 ianuarie 2022. La noapte, în ţară, vremea va intra într-un proces de rãcire. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare local în Moldova şi în zonele de munte şi mixte în sud-vest şi sud şi izolat în rest. În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10…15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificãri în regiunile extracarpatice şi pe arii mai restrânse la munte, cu viteze mai mari, de 55…60 km/h în sudul şi estul Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei, iar în zona Carpaţilor de Curburã şi pe litoral, rafalele vor depãşi 60…70 km/h amplificând senzaţia de frig. Temperaturile minime se vor situa între -8 şi 1 grad. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi trecãtor se pot semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri, cu rafale ce vor atinge 50…55 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo 11 ianuarie 2022

În ţară, vremea va continua sã se rãceascã devenind geroasã noaptea, local în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime, în general, între -13 şi -4 grade. În vest, sud-vest, nord-est şi la munte vor fi înnorãri şi pe arii relativ restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii.

Citeste si Alertă meteo. ANM anunţă zile de ger, ninsori şi vânt intens în România. Temperaturile vor scădea până la minus 17 grade. Ninsori şi la Bucureşti

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montanã şi în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumãtatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 55…65 km/h, iar în zona Carpaţilor de Curburã şi pe litoral, 65…75 km/h. Izolat se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului când vor fi condiţii de ninsoare slabã. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 12 ianuarie 2022

În ţară, vremea va fi rece, geroasã dimineaţa în regiunile intracarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în sud-vestul ţãrii unde izolat va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea va fi rece, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 13 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 5 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, se vor situa între -10 şi 0 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile nordice, centrale şi estice, însã numai izolat va ninge slab.

Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu precãdere în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h spulberând zãpada, iar pe arii restrânse şi la intensitate mult mai redusã şi în sud-vest, sud-est şi nord-est. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 1…3 grade, iar cea minimã de -7…-4 grade. Îndeosebi la începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 14 ianuarie 2022

În ţară, valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ninsori slabe pe arii restrânse în nordul şi centrul teritoriului şi doar pe alocuri, precipitaţii mixte, în est şi nord-est.

Vântul va avea intensificãri în regiunile extracarpatice şi pe arii mai restrânse în rest, iar la munte va sufla tare spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, valorile termice vor creşte faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade.

Citeste si Furtună de zăpadă în Pakistan. Cel puţin 21 ani au murit în maşinile lor

Tendinţa evoluţiei vremii pentru zilele de 15, 16, 17 ianuarie 2022

În ţară, în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în sud şi sud-est valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã spre sfârşitul intervalului.

În Bucureşti, valorile termice diurne se vor situa uşor peste mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.