Prognoza meteo 11 iulie 2023. Vreme caniculară în unele zone ale țării

Prognoza meteo 11 iulie 2023. Vremea va fi caldă, călduroasă în regiunile vestice și sudice, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

10 iul. 2023, 16:30
Prognoza meteo 11 iulie 2023. Vreme caniculară în unele zone ale țării
Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. Vremea va continua să se încălzească

Prognoza meteo 11 iulie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorări, averse și descărcări electrice, în nordul, centrul țării și la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade. Izolat, în depresiuni, se va forma ceață.

Prognoza meteo 11 iulie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Citește și Prognoza meteo 10-23 iulie 2023. Vine canicula peste toată România, se anunţă temperaturi-record

Prognoza meteo 11 iulie 2023, marți, în țară

Vremea va fi caldă, călduroasă în regiunile vestice și sudice, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local în zonele montane și submontane, în Transilvania, Moldova și izolat în celelalte regiuni. Punctiform se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, ziua cu unele intensificări, în sud-vest și la munte, dar de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade. Izolat, în zonele depresionare, va fi ceață.

Prognoza meteo 11 iulie 2023, marți, în București

Vremea va fi călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și Planeta „ia foc”, România se topeşte la 40 de grade Celsius. Specialiştii se așteaptă la un „Super El Nino”

Prognoza meteo 12 iulie 2023, miercuri, în țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii relativ extinse caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ușor peste 80 de unități, în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, dar va avea și înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și noaptea, local în regiunile intracarpatice, la munte și izolat în restul teritoriului. Punctiform se vor acumula cantități mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 11 grade.

Prognoza meteo 12 iulie 2023, miercuri, în București

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va crește, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.