PROGNOZA METEO 12 decembrie. Vreme rece cu ninsori şi viscol la munte, ploi şi depuneri de polei în rest

Vremea se menţine închisă în toată ţara, dar mai caldă decât ar trebui să fie la această dată din calendar. În prima zi de weekend va ploua în mare parte din ţară. Doar la munte, la altitudini mari va ninge și se va depune strat de zăpadă. Şi în Bcuureşti se anunţă ploi moderate, iar maxima zilei nu va depăşi 9 grade Celsius.

11 dec. 2020, 16:45
PROGNOZA METEO 12 decembrie. Vreme rece cu ninsori şi viscol la munte, ploi şi depuneri de polei în rest

PROGNOZA METEO 12 decembrie. La noapte, vremea va fi în general închisă și temporar vor fi precipitații, local în regiunile estice și la munte și doar pe suprafețe mici în rest, cu precădere în cele centrale. Precipitațiile vor fi mixte în zona subcarpatică a Moldovei și la munte, în timp ce, la altitudini mai mari de 1700 m va mai ninge, dar în general slab, iar în rest vor fi mai ales ploi. Izolat, cu o probabilitate mai mare în nordul Moldovei și la munte vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări ușoare pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 8 grade.În zonele joase de relief, în special din sudul țării, mai ales din a doua parte a nopții se va forma ceață, care pe arii în general restrânse, trecător se va asocia cu burniță.

PROGNOZA METEO 12 decembrie. În Bucureşti, cerul va fi noros, iar cu o probabilitate destul de ridicată din a doua parte a nopții se va forma ceață, care trecător va fi asociată cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Atenţionare meteo. COD GALBEN de vreme rea. Harta zonelor vizate

 

PROGNOZA METEO 12 decembrie. SÂMBĂTĂ, vremea va fi în general închisă, dar caldă, chiar deosebit de caldă, local în vestul, centrul și sud-estul țării. Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile și vor fi în general importante cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. La munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar temporar, în special la altitudini mari vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În restul teritoriului vântul va sulfa slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 10 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief local va fi ceață asociată trecător cu burniță.

PROGNOZA METEO 12 decembrie BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și mai ales pe parcursul zilei și în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze la rafală de 30… 35 km/h. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei, astfel că în orele amiezii se vor înregistra 8…9 grade, iar Temperatura minimă va fi de 5…6 grade. La începutul intervalului va fi ceață asociată trecător cu burniță.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va menține închisă, dar și cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, îndeosebi în sud-est și local în centru. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse, temporar va mai ploua, dar slab cantitativ, în nordul, centrul și estul țării, iar la munte, cu precădere în masivele nordice și în zona subcarpatică aferentă, trecător vor mai fi posibile și precipitații mixte. În restul teritoriului, dimineața pe arii restrânse va fi ceață posibil asociată cu burniță, iar îndeosebi spre sfârșitul intervalului, în sud va crește probabilitatea pentru ploi slabe- pe uprafețe mici. Vântul va sulfa slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 9 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi noros, iar îndeosebi spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specific perioadei, astfel că în orele amiezii vor fi 9…10 grade, iar noaptea temperatura va coborî spre 3…4 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general închisă, dar se va menține mai caldă decât în mod normal. Temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului, pe arii restrânse în regiunile sud-estice va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, local, în zona Carpaților Meridionali, în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Noaptea, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă, dar se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal. Temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO MARTI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări în general persistente, în timp ce, în restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, ziua în Dobrogea, iar în a doua parte a intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime în general între -4 și 5 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în continuare cu mult mai mare decât cea climatologic specifică perioadei va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.