Prognoza meteo 12 februarie. Vremea se răceşte în toată ţara, iar vântul va amplifica senzaţia de frig

În weekend, se va răci față de ziua precedentă. La nivelul întregii țări, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade.

11 feb. 2022, 16:07
Prognoza meteo 12 februarie. Vremea se răceşte în toată ţara, iar vântul va amplifica senzaţia de frig

Prognoza meteo 12 februarie. La noapte, cerul se va înnora treptat în vestul, nordul și centrul țării, unde local vor fi precipitații slabe -predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei și ploi în rest. Pe alocuri vor fi condiții de polei. În sud și sud-est, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale și vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte, iar temporar și în estul și sud-vestul teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat va fi ceață.

București

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona periurbană spre -2 grade.

Prognoza meteo 12 februarie / SAMBATA

Vremea se va răci față de ziua precedentă, iar în regiunile estice și sud-estice vor fi intensificări ale vântului ce vor amplifica senzaţia de frig. Astfel, la nivelul întregii țări, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi de la -12…-10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 3 grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale intervalului în centrul, estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona de munte, iar noaptea îndeosebi în sud-vest. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde pe arii restrânse va ninge, în jumătatea de nord a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, izolat vor fi fulguieli sau lapoviță, iar în dealurile subcarpatice ale Munteniei și Olteniei, precum și în sudul Banatului sunt posibile precipitații mixte și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali, ziua temporar şi în est și local în sud, iar noaptea mai ales în sud-vest. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

București. Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte ridicarea restricţiilor COVID-19. Când ar urma să scape românii de starea de alertă

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va continua să se răcească în sud-vestul și local în sudul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. Nebulozitatea va fi persistentă în sud-vestul țării, unde izolat vor fi precipitații slabe mixte, iar în celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sudul Banatului, iar în prima parte a intervalului, trecător și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -10 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali până spre -13 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, mai ales în centrul țării, va fi ceață.

București. Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor. Cerul va fi temporar noros; în cursul zilei vor fi ploi slabe sau burniţă izolat în sud şi sud-vest, iar noaptea în Banat, în Crişana şi în Maramureş va ploua local şi vor fi ninsori şi lapoviţă în zona montană aferentă. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi în jurul a 3 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

București

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la mijlocul lunii februarie. Cerul va avea înnorări temporare, iar în orele dimineţilor vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona periurbană spre -4 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Iarnă în nord, primăvară în sudul ţării. Prognoza meteo 14 februarie – 14 martie. Cum va fi vremea de 1 Martie şi de Babe

Prognoza meteo MARTI

Valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că, în mare parte din ţară, se vor situa peste cele normale la această dată. În vest şi nord-vest, cerul va fi temporar noros şi pe alocuri, mai ales ziua vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, dimineaţa şi noaptea local va fi nebulozitate joasă şi se va forma pe arii restrânse ceaţă, asociate izolat cu burniţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 13 grade, iar cele minime între -6 și 5 grade.

București

Vremea se va încălzi ușor, astfel că valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii şi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă în jurul a 0 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.