Prognoza meteo 12 ianuarie 2022. Vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger noaptea şi dimineaţa. De vineri, temperaturile încep să crească.

12 ian. 2022, 00:51
Prognoza meteo 12 ianuarie 2022. Vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo 12 ianuarie 2022

În ţară, vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger, dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative și se vor încadra între -8 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde local îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi înnorări și cu totul izolat trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 50…55 km/h, mai mari pe litoral. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 13 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor, iar dimineața va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 şi 0 grade. În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar trecător va ninge slab pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare seara și noaptea.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensități mult mai mici în a doua parte a intervalului în sud-vest și nord-est. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 14 ianuarie 2022

În ţară, valorile termice vor continua să crească în toată țara, astfel că cele diurne se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste mediile multianuale în rest, cu maxime între -1 şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, dar cu înnorări în restul ţării. Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord, în est şi pe spaţii restrânse în centru.

Citeste si Furtună de zăpadă în Pakistan. Cel puţin 21 ani au murit în maşinile lor

Izolat, cu probabilitate mai mare în Maramureş şi nordul Crişanei, se va depune polei. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, spulberând zăpada; intensificări temporare, cu până la 55…60 km/h, vor fi şi în Moldova, sudul Banatului şi al Olteniei şi pe litoral şi izolat, cu viteze mai mici, în celelalte regiuni. Dimineața și noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceață.

În București, valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa peste cele obişnuite la mijlocul lunii ianuarie; temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar

Prognoza meteo 15 ianuarie 2022

În ţară, valorile termice diurne se vor situa peste cele obişnuite perioadei în aproape toată ţara, însă noaptea va fi mai rece decât precedentele în majoritatea zonelor. Astfel, maximele se vor încadra în general între 2 şi 9 grade, iar cele minime între -10 şi -1 grad.

Înnorări mai persistente vor fi în sudul şi în estul Transilvaniei unde, cu precădere la munte, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori; în restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat se vor semnala ploi sau lapoviţă, iar în orele dimineţii, în special în nord-vest, se menţin condiţiile de polei. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vântul va continua să sufle tare la munte, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea intensificări şi în regiunile estice şi sud-estice şi temporar în centru şi sud-vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață, cu probabilitate mai mare în zonele joase din sudul şi din vestul ţării.

În București, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Mai ales seara şi noaptea se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo 16, 17, 18 ianuarie 2022

În ţară, vor fi oscilaţii termice de la o zi la alta, dar în general vremea va fi apropiată de normal în regiunile intracarpatice şi mai caldă decât specific lunii ianuarie în rest. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la mijlocul intervalului în nordul şi în centrul teritoriului, precum şi la munte.

În București, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei în special primele două zile. Precipitații slabe vor fi posibile la sfârşitul intervalului.

Citeste si În Sahara ninge mai mult decât în București. Deșertul algerian a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă, imagini unice