PROGNOZA METEO 12 IANUARIE. Vreme închisă și temperaturi cu minus în România

Temperaturile scad în întreaga țară, iar vremea va fi închisă și cu precipitații în cea mai mare parte. În Capitală, va ninge temporar, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie.

12 ian. 2021, 14:09
PROGNOZA METEO 12 IANUARIE. Vreme închisă și temperaturi cu minus în România

PROGNOZA METEO 12 IANUARIE. Vremea va fi închisă și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, posibil local moderate cantitativ în sud, dar slabe în rest. Vor predomina ninsorile, iar în sud-estul Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Izolat, se va semnala polei. Vântul va sufla moderat la munte, în sud-estul și, temporar, în estul teritoriului și va fi în general slab în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade. Izolat va fi ceață.

Citește și: COD GALBEN de ninsori şi polei în sudul României. Este vizat şi Bucureştiul

În București, vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Marți, vremea se va menține în general închisă și, temporar, se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, posibil local moderate cantitativ în cele sudice, dar și predominant sub formă de ploaie și lapoviță în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 5 grade, mai ridicate pe litoral, spre 7….8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de polei, iar pe alocuri, îndeosebi noaptea, va fi ceață.

PROGNOZA METEO 12 IANUARIE. În București, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 20…30 km/h). Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, unde vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. În sud și sud-est, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile, slabe cantitativ, vor fi mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță și se vor semnala local în Muntenia, în Dobrogea și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-vest și doar izolat și trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad. Izolat se va semnala polei, iar dimineața și noaptea, pe alocuri, va fi ceață.

În București, vremea va fi normală termic. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, spre seară și noaptea, vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei, îndeosebi la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Joi, vremea va deveni rece, izolat geroasă noaptea, îndeosebi în depresiunile intramontane. Cerul va avea înnorări și temporar va ninge, ziua în vest și nord-vest și pe alocuri în rest, iar noaptea local în nord-est și sud și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales spre sfârșitul intervalului, la munte, în nord-est și sud-vest, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -2 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO 12 IANUARIE. În București, vremea va deveni rece pentru această dată, îndeosebi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -9…-7 grade. Cerul va fi temporar noros și, trecător, va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceață, mai ales noaptea.

Vineri, vremea va fi în continuare rece, local geroasă noaptea îndeosebi în depresiuni și în zonele deluroase. Cerul va fi noros și va ninge slab, local în nord-est și la munte și pe arii restrânse în centru și nord-vest. În regiunile sudice, înnorările vor fi temporare, iar ninsori slabe se vor semnala doar pe alocuri, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, unde trecător va viscoli ninsoarea, precum și, local și temporar, în estul, sudul și centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -6 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea se va menține rece, mai ales noaptea și dimineața. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul a -9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. La începutul și sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru SAMBATA, DUMINICA SI LUNI

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în cursul nopților și dimineților în cea mai mare parte a țării. Temporar va mai ninge slab, la început mai ales la munte, iar spre sfârșitul intervalului în nord-vest.

În București, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în timpul nopților și al dimineților. Condițiile pentru ninsori vor fi reduse