Prognoza meteo 12 iulie. Revine canicula. Temperaturile resimtite pot ajunge din nou la 44…45 de grade

Vremea se va mai incalzi si revine canicula. Vor fi 38 de grade la umbra, in termometre, insa temperaturile resimtite pot ajunge din nou la 44...45 de grade. Din pacate, furtunile cu grindina vor continua si vor fi extrem de violente.

11 iul. 2021, 15:57
Prognoza meteo 12 iulie. Revine canicula. Temperaturile resimtite pot ajunge din nou la 44…45 de grade

Prognoza meteo 12 iulie. La noapte, cerul va fi mai mult senin şi doar în primele ore, în regiunile nord-vestice, estice şi sud-estice, izolat, vor mai fi unele înnorãri şi, posibil, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între 9…10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 23…24 de grade în deltã.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN. ANM anunţă ploi, vijelii şi grindină în 26 de judeţe în următoarele ore

 

Prognoza meteo 12 iulie – LUNI

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, pe spaţii mici canicularã în sud-vest, unde şi disconfortul termic se va accentua. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi pe arii relativ extinse în Câmpia de Vest şi local în Câmpia Românã. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în depresiuni şi în deltã şi 35…36 de grade în Banat şi Oltenia. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei şi noaptea, dar dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice şi doar izolat în restul teritoriului. Aversele vor avea şi caracter torenţial, cantitãţile de apã vor fi pe alocuri însemnate şi punctiform vor fi cãderi de grindinã şi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 23…24 de grade în deltã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate dupã-amiaza, dar condiţiile pentru ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului vor fi reduse. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Citeşte şi: Greșeala banală care îți strică frigiderul. Este interzis cu desăvârşire să faci asta!

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi în continuare cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, dar în Banat, Oltenia, sud-vestul Munteniei şi local în Crişana valul de cãldurã se va intensifica şi va fi caniculã. Disconfortul termic va fi ridicat, în special în regiunile vestice şi sudice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în sud-vestul teritoriului. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, însã dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindinã, în zonele montane, local în regiunile nordice şi estice şi izolat în rest. Minimele termice vor fi cuprinse între 12…14 grade în depresiuni şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

BUCURESTI. Vremea va fi în continuare cãlduroasã, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va menţine cãlduroasã în mare parte din ţarã, canicularã la amiazã în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei şi, local la munte şi în nord şi izolat în rest, vor fi averse, descãrcãri electrice şi, posibil, grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

BUCURESTI. Vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în continuare cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, dar va deveni instabilã în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, iar spre searã şi noaptea şi în Oltenia, nordul Moldovei şi vestul Munteniei, precum şi la munte, vor fi înnorãri accentuate, averse local torenţiale, intensificãri ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice şi, pe alocuri, grindinã. În restul teritoriului local va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 14 şi 24 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã şi cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.