Prognoza meteo 12 mai. Ploi abundente şi furtuni de miercuri în toată ţara

De miercuri vremea se schimbă în toată ţara. Spre seară, şi mai ales joi, se vor înregistra ploi însoţite de descărcări electrice şi vijelii. Temperaturile maxime, în scădere în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade.

11 mai 2021, 16:31
Prognoza meteo 12 mai. Ploi abundente şi furtuni de miercuri în toată ţara

Prognoza meteo 12 mai. La noapte, cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a nopții în Moldova și Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 17 grade în Dealurile de Vest. În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Prognoza meteo 12 mai, MIERCURI

Vremea va deveni instabilă. Înnorările se vor accentua treptat, mai ales în a doua parte a intervalului. Ziua va ploua local în estul țării și pe arii restrânse îndeosebi la munte și în sud-vest, iar din orele serii, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depasi local 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp, iar pe spații mici vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în est și în sud-vest și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime, în scădere în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține normală sub aspect termic, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și noaptea, când vor fi averse în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sulfa slab și moderat, cu ușoare intensificări, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Înnorările vor fi temporar accentuate, va ploua în jumătatea de vest a țării și la munte și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în vestul și estul teritoriului, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara și noaptea, când vor fi averse slabe și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord a țării și se va manifesta prin perioade cu nebulozitate accentuată, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și grindină. În restul țării vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic, cerul variabil, iar unele înnorări și fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe arii restrânse; vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, dar va slăbi în intensitate noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade. Dimineața și mai ales noaptea izolat se va forma ceață.

În BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi va slabi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încălzi ușor, mai ales în sud-est, est și centru, dar va deveni treptat instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade cu nebulozitate accentuată, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de sud-vest a țării și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineața, se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce se vor semnala cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.