PROGNOZA METEO 13 Aprilie. Vreme caldă pentru data din calendar. Când scad temperaturile

Prognoza meteo 13 aprilie. Vremea se va menţine caldã pentru data din calendar. Sunt aşteptate averse însoţite de descărcări electrice. Începând de miercuri, vremea se va rãci accentuat.

12 apr. 2021, 16:00
PROGNOZA METEO 13 Aprilie. Vreme caldă pentru data din calendar. Când scad temperaturile
PROGNOZA METEO 13 Aprilie. Vreme caldă pentru data din calendar. Când scad temperaturile

Prognoza meteo LA NOAPTE.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în regiunile vestice, unde cu totul izolat şi trecãtor pot fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scãzute, spre -4…-5 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor mai fi condiţii de brumã. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea în BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…5 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice, mai scãzute decât în intervalul precedent, se vor situa sub mediile multianuale. Dupã orele amiezii, treptat înnorãrile se vor accentua în regiunile vestice, sudice şi local în cele centrale, unde vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice cu probabilitate mai mare în Oltenia şi Muntenia.

Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã, cu precãdere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 25 aprilie

Vremea în BUCURESTI se va menţine caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare noaptea, când se vor semnala averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea se va rãci accentuat şi în special în regiunile intracarpatice va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii. În zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana.

Prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, pe creste rafalele de 60…70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberînd zãpada, iar cu viteze în general de 40…50 km/h şi în celelalte zone, cu probabilitate mai mare în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade.

Vremea în BUCURESTI se va rãci accentuat. Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi intervale în care va ploua, mai ales sub formã de aversã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului, când rafalele vor atinge 40…50 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo JOI. Vremea va fi deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce priveşte regimul termic diurn. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Nebulozitatea va fi persistentã şi vor fi precipitaţii -în general moderate cantitativ- pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţãrii şi în zonele deluroase din celelalte regiuni.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, lapoviţã, dar şi perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zãpadã, iar în Banat, Crişana şi Moldova vor predomina ploile la câmpie şi vor fi precipitaţii mixte la deal. La munte va ninge, va continua sã se depunã strat de zãpadã, iar la altititudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curburã. În sudul şi în sud-estul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici, iar în dealurile subcarpatice vor fi şi averse de lapoviţã sau mãzãriche. Vântul va avea intensificãri la munte, pe creste cu rafale de peste 80 km/h şi în regiunile sudice, cu viteze de pânã la 55…65 km/h, iar în restul zonelor va sufla în general moderat.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. Prognoza meteo lunară

Vremea în BUCURESTI va fi deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în nordul, centrul şi estul ţãrii unde vor fi perioade cu precipitaţii predominant sub formã de ploaie. La munte vor fi precipitaţii slabe, mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificãri în zona montanã şi local în restul teritoriului, cu precãdere în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Izolat se va forma ceaţã.

Vremea în BUCURESTI. Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în zilele precedente, totuşi vremea se va menţine rece pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

SAMBATA, DUMINICA si LUNI

TARA: Valorile termice diurne vor continua sã creascã în majoritatea zonelor, dar se vor menţine sub mediile climatologice ale perioadei. În a doua parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în cea mai mare parte a ţãrii.

BUCURESTI: Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru a doua decadã a lunii aprilie. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului.