PROGNOZA METEO 13 august. Vremea se încălzeşte de la o zi la alta, cu 38 de grade Celsius duminică şi luni

Vremea va deveni caniculară în weekend, iar duminică vom avea temperaturi chiar şi de 38 de grade Celsius. Pragul de 35 de grade va fi depăşit inclusiv în Bucureşti.

12 aug. 2021, 14:57
PROGNOZA METEO 13 august. Vremea se încălzeşte de la o zi la alta, cu 38 de grade Celsius duminică şi luni

PROGNOZA METEO 13 august. Vineri, vremea va fi predominant frumoasã, dar se va menţine cãlduroasã îndeosebi în sud-vest, unde disconfortul termic va mai fi ridicat, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei în zona montanã înaltã şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20…21 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, cu precãdere în depresiuni, se va semnala ceaţã.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi frumoasã, dar cãlduroasã la amiazã. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…32 de grade, iar minima termicã va fi de 17…18 grade, mai scãzutã în zona periurbanã spre 15 grade.

Sâmbătă, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã în Banat, sudul Crişanei, Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde disconfortul termic va fi din nou în creştere, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil la munte unde doar izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în zona montanã înaltã şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi de la 26…27 de grade pe litoral, pânã spre 36 de grade în Banat şi sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 8 grade. La sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine frumoasã, dar cãlduroasã, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 31…33 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade, mai coborâtã în zona periurbanã spre 15…16 grade.

Citeşte şi Alerte meteo cod galben de caniculă. Meterologii anunţă în sfârşit de săptămână cu temperaturi foarte ridicate

PROGNOZA METEO 13 august. Duminică, vremea va fi cãlduroasã în aproape toatã ţara, canicularã în jumãtatea de sud-vest, unde disconfortul termic se va acccentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice local în zonele montane şi pe arii restrânse în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 23 de grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, duminică, vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 19…20 de grade, mai coborâtã în zona periurbanã.

Luni, valul de cãldurã şi disconfortul termic se vor extinde şi intensifica în majoritatea zonelor, în special în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei unde va fi caniculã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime între 15 şi 25 de grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri, pe alocuri ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice la munte, iar în orele dupã-amiezii posibil şi în extremitatea de vest-nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, mai ales în a doua parte a intervalului şi izolat în regiunile vestice.

La Bucureşti, luni, vremea canicularã şi disconfortul termic accentuat vor persista; temperatura maximã se va situa în jurul a 36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termicã va fi de 20…21 de grade, mai scãzutã în zona periurbanã, potrivit ANM.