PROGNOZA METEO 13 iulie. Săptămână caniculară, în Bucureşti temperaturile trec de 35 de grade

Săptămână de foc pe teritoriul României, cu temperaturi care vor ajunge la 38 de grade Celsius în vestul ţării, marţi, miercuri şi joi. De asemenea, şi în Bucureşti se va ajunge şi chiar depăşi valoarea de 35 de grade.

12 iul. 2021, 15:58
PROGNOZA METEO 13 iulie. Săptămână caniculară, în Bucureşti temperaturile trec de 35 de grade

PROGNOZA METEO 13 iulie. Marţi, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în Crișana, Banat, cea mai mare parte a Olteniei, pe arii restrânse în Muntenia, Transilvania și Maramureș. Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și pe alocuri în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă după-amiaza și seara, pe alocuri, în zona montană și submontană, precum și în nordul, centrul, estul și sud-estul extrem al țării, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile vijelii și grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 26 de grade în Dealurile de Vest.

Şi la București, marţi, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

Miercuri, vremea se va menține călduroasă în mare parte din țară, caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia și Moldova. Disconfortul termic va fi accentuat și pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni și 25 de grade în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane și submontane, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Şi la București, miercuri, vremea va rămâne călduroasă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 25 iulie: Vreme călduroasă şi perioade cu averse locale

PROGNOZA METEO 13 iulie. Joi, vremea se va menţine călduroasă, va fi caniculă în regiunile sudice şi local în centru şi în est, dar în vestul şi nord-vestul ţării temperaturile vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară. Astfel, maximele termice se vor încadra între 28…29 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi foarte accentuată şi se va manifesta după orele amiezii prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe arii mai restrânse vijelii şi grindină; cantităţile de apă vor depăşi local 25…40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade.

La București, joi, vremea va deveni caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului de 35…36 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termică se va situa în jurul a 20 de grade.

Vineri, vremea va fi în general instabilă în Maramureş, Crişana şi Banat, unde temperaturile vor continua să scadă uşor, dar şi în Transilvania şi cea mai mare parte a Olteniei, unde răcorirea vremii faţă de zilele anterioare va fi semnificativă. În aceste regiuni, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse local torențiale, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice și izolat vijelii şi grindină. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar disconfortul termic se va menţine ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi pe spaţii mici în dealurile Munteniei şi Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20 de grade, mai scăzută în zona periurbană, după cum transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo 12 iulie-9 august. Cum va fi vremea în următoarea lună DOCUMENT


loading...