Prognoza meteo 13 mai. Veşti proaste de la meteorologi! Vin ploile, iar vremea se răceşte în mare parte din ţară

Vremea se răceşte şi îşi fac apariţia ploile în mare parte din ţară. În vestul ţării şi la munte, vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 22 de grade.

12 mai 2021, 22:51
Prognoza meteo 13 mai. Veşti proaste de la meteorologi! Vin ploile, iar vremea se răceşte în mare parte din ţară

Prognoza meteo 13 mai. La noapte vremea va fi instabilă, cu înnorări accentuate și ploi în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor depasi local 10…15 l/mp și izolat 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse se va semnala grindină, îndeosebi în Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

Prognoza meteo 13 mai / JOI

Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Înnorările vor fi temporar accentuate, va ploua în jumătatea de vest a țării și la munte și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Izolat, vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în vestul și estul teritoriului, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

București. Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord a țării și vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și grindină. În restul țării, cerul va fi variabil, iar unele înnorări și fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar trecător, pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 12 grade. Dimineața și, mai ales, noaptea, izolat va fi ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Avertizare meteo. COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. Se anunţă furtuni şi în Capitală

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încălzi, dar va deveni treptat instabilă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe parcursul zilei local la munte, în regiunile vestice, sud-vestice și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar seara și noaptea pe suprafețe extinse în jumătatea de vest a țării, în zonele montane și submontane și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineața, se va semnala ceață.

București. Vremea se va încălzi ușor, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar condițiile de averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo în luna mai. ANM anunţă vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va răcori și va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și în toate regiunile vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.

București. Vremea se va menține apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.