PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Cum va fi vremea în weekend

Vremea începe să se încălzească duminică, când temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 18 grade. În Capitală, vremea va fi în general închisă, iar vântul va sufla slab și moderat.

12 mart. 2021, 15:24
PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Înnorările se vor accentua treptat și se vor semnala precipitații, pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și la munte, local în cele sud-vestice și doar pe suprafețe mici în restul zonelor. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona montană unde vor predomina treptat ninsorile, iar cu o probabilitate destul de mare din a doua parte a nopții și estul Transilvaniei, unde ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe suprafețe mici, în sud-vest se vor acumula cantități de precipitații de 10…15 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în masivele sudice, cu precădere în zona înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade.

În București, înnorările se vor accentua treptat, iar spre sfârşitul intervalului va ploua slab și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

Sâmbătă, pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile, și areale în general restrânse din Moldova, unde se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte va ninge. Începând cu orele serii cerul se va degaja treptat, iar cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului local în sud și est și pe suprafețe mici în restul țării va fi ceață, posibil asociată trecător cu fulguială, burniță sau ploaie slabă. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în masivele sudice, în special în zona înaltă, și pe arii restrânse ziua în sud și sud-est, iar noaptea în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mari valori în extremitatea vestică și de sud-vest a țării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade.

În București, cerul va fi noros îndeosebi în prima parte a zilei, când trecător va ploua slab și vor fi condiții de polei, cu precădere în orele dimineții, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Citește și: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Temperaturi scăzute pentru această perioadă

PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Duminică, vremea se va încălzi, semnificativ față de zilele anterioare îndeosebi în centru, sud și est. În zonele joase de relief din estul și sud-estul țării, cerul va fi mai mult senin exceptând primele ore ale zilei și a doua parte a nopții, când local va fi ceață, izolat, posibil asociată trecător cu ploaie sau burniță. În restul teritoriului, înnorările se vor accentua treptat, iar local și temporar se vor semnala precipitații. Vor fi ploi, însă mai ales din a doua parte a nopții în zona Maramureșului și pe arii restrânse în estul Transilvaniei vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Izolat vor fi depuneri de polei. Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, la munte, cu precădere în masivele nordice, iar pe suprafețe restrânse și la intensități mai mici în est și nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, mai scăzute, spre -6 grade, în estul Transilvaniei.

În București, vremea se va încălzi față de zilele anterioare. Cerul va fi mai mult senin, exceptând mai ales primele ore ale intervalului, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul acestuia, când va fi ceață, posibil asociată trecător cu burniță. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 3….5 grade.

PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Luni, vremea va fi în general închisă. Aria precipitațiilor va fi în extindere dinspre vest și sud-vest, spre regiunile sudice, centrale și estice, unde cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate. Vor fi ploi, iar în Transilvania, Maramureș, în zona deluroasă a Moldovei și posibil și în cea a Munteniei, mai ales în a doua parte a intervalului precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și trecător ninsoare. La munte, ziua vor fi precipitații mixte și, izolat condiții de polei, iar noaptea vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali. Vântul va sufla în general moderat, local și temporar cu unele intensificări, cu precădere în sud-estul, vestul și în sud-vestul extrem al țării, precum și în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între între -2 și 7 grade. Pe arii restrânse mai ales dimineața se va semnala ceață.

În București, vremea va fi predominant închisă. În prima parte a zilei va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar începând din orele după-amiezii va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales spre seară și la începutul nopții. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturile încep să crească. Când vor începe ploile

Marți, în sudul, centrul și estul țării vremea se va menține în general închisă, cu precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile, iar în Moldova și Transilvania, temporar mai ales dimineața și noaptea vor fi și ninsori sau lapoviță. În zona de munte va ninge și va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. În regiunile vestice și nord-vestice, cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu unele intensificări, în vestul, sud-vestul, estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale în cea mai mare parte a țării și vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 4 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi închisă și temporar va ploua pe tot parcursul intervalului, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă mai scăzută decât în ziua precedentă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO 13 MARTIE. Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de MIERCURI, JOI si VINERI

Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În București, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii martie. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.