PROGNOZA METEO 14 APRILIE. Vreme rece în țară. Temperaturi sub 10 grade în Capitală

Mâine, temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar în majoritatea regiunilor va ploua doar pe spații mici. În Capitală, înnorările se vor accentua treptat și vor fi averse, în timp ce temperatura minimă va fi de 8 grade.

13 apr. 2021, 16:23
PROGNOZA METEO 14 APRILIE. Vreme rece în țară. Temperaturi sub 10 grade în Capitală

PROGNOZA METEO 14 APRILIE. Înnorările vor fi accentuate în majoritatea regiunilor și vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice. Excepție va face Moldova, unde va ploua doar pe spații mici. În jumătatea de sud-vest a țării, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și punctiform 30 l/mp. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, cu precădere la altitudini de peste 1500 m, treptat se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

În București, înnorările se vor accentua treptat și vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Miercuri, vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în jumătatea de nord a țării, iar ziua local și în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat până spre seară și de descărcări electrice. Prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, îndeosebi în nord-vestul și centrul teritoriului. La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. În cursul nopții în Maramureș și Transilvania vor fi perioade și cu lapoviță și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din rest. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi în majoritatea zonelor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în dealurile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 8 grade.

În București, vremea va deveni deosebit de rece în cursul zilei, cu o maximă termică de 11…12 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Se anunţă ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO 14 APRILIE. Joi, vremea se va menține deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce privește regimul termic diurn. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii extinse și în general moderat cantitativ (15…20 l/mp), în timp ce în sudul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat ploi slabe. În cursul nopții în Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade și cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și în zonele deluroase din rest. La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70…80 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, până la 60…65 km/h în Oltenia.

În București, vremea se va menține deosebit de rece pe parcursul zilei, când se va înregistra o temperatură maximă de 12…13 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Vineri, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în majoritatea regiunilor, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul şi estul ţării unde vor fi perioade cu precipitaţii locale şi slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. La munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est, în general cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia și sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat se va forma ceaţă.

În București, valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în zilele precedente, totuşi vremea se va menţine relativ rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, mai ales în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…4 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 25 aprilie

PROGNOZA METEO 14 APRILIE. Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor; în sud-sud-est valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei, dar în restul ţării vremea va fi încă mai rece decât normal. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar la munte precipitaţii slabe, mixte. Noaptea, în regiunile sud-vestice înnorările vor fi mai persistente, iar aria ploilor în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI si MARTI

Valorile termice diurne se vor situa în general sub mediile climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a ţării. În București, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât normal pentru a doua decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului.