Prognoza meteo 14 august 2023. Cum va fi vremea în Ajun de Sfântă Mărie

Vremea va fi călduroasă la amiază în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în jumătatea de sud a țării unde pe arii restrânse, cu precădere noaptea, vor fi averse slabe și descărcări electrice.

13 aug. 2023, 17:30
Prognoza meteo 14 august 2023. Cum va fi vremea în Ajun de Sfântă Mărie

LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…21 de grade pe litoral și în deltă. Spre dimineață, cel mai probabil în depresiuni, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 14…17 grade.

LUNI

Vremea va fi călduroasă la amiază în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în jumătatea de sud a țării unde pe arii restrânse, cu precădere noaptea, vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est a teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral (45…55 km/h). Temperaturile maxime vor fi de la 27…28 de grade pe litoral și în depresiuni până în jurul a 33 de grade în Câmpia de Vest, Câmpia Română și Podișul Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, spre 7 grade în estul Transilvaniei unde se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 33 de grade și o minimă de 16…18 grade. Cerul va fi variabil spre senin ziua, dar cu probabilitate ridicată noaptea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat la slab.

MARTI

Valorile termice vor fi mai scăzute comparativ cu ziua anterioară în Oltenia, însă în majoritatea regiunilor vremea se va menține călduroasă. În sudul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici (cu precădere în centru), iar intensificări ale vântului vor fi în Dobrogea, rafale de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali (unde vor fi condiții de ceață) și 22…23 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă și vor fi perioade în care va crește probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

MIERCURI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu perioade în care se va înnora și se vor semnala averse și descărcări electrice, local la munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat pot fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, local și temporar în regiunile sudice, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

BUCUREȘTI

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări ziua, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.