Prognoza meteo 14 martie 2023. Vremea se menține frumoasă și se va încălzi și mai mult

Vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe.

13 mart. 2023, 22:20
Prognoza meteo 14 martie 2023. Vremea se menține frumoasă și se va încălzi și mai mult

Prognoza meteo 14 martie 2023, marți, în țară

Vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h în zona înaltă, local și temporar în est, nord-est și vest, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în restul țării va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre -8 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață.

Citește și Prognoza meteo pentru intervalul 13-20 martie. Ce temperaturi vom avea în această săptămână

Prognoza meteo 14 martie 2023, marți, în București

Vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -2 grade, unde vor mai fi condiții de brumă.

Citește și Prognoza meteo. ANM anunţă duşuri reci până la finalul lunii martie. Vremea pe regiuni geografice

Prognoza meteo 15 martie 2023, miercuri, în țară

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimți în toată țara, dar mai accentuat în vest și în nord. Nebulozitatea și aria ploilor se va extinde treptat, în mod deosebit după orele amiezii, astfel încât se vor semnala pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului și pe suprafețe mici în rest. Seara și noaptea la munte precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice precum și în nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea local și temporar intensificări la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 15 martie 2023, miercuri, în București

Vremea se va răci față de intervalul anterior. Pe parcursul zilei cerul va avea unele înnorări, dar seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.