PROGNOZA METEO 15 iulie. Caniculă toată săptămâna, temperaturile urcă la 38 de grade Celsius

Vreme caniculară în toată ţara până la sfârşitul săptămânii, cu weekend de foc în Bucureşti, unde temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius.

14 iul. 2021, 15:19
PROGNOZA METEO 15 iulie. Caniculă toată săptămâna, temperaturile urcă la 38 de grade Celsius

PROGNOZA METEO 15 iulie. Joi, valul de căldură va persista, astfel încât local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în regiunile vestice și nord-vestice, se vor încadra, la nivel național, între 28 și 38 de grade, cu cele mai mari valori în sudul Olteniei. Începând din orele amiezii, treptat, instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea de vest a teritoriului și se va manifesta prin dezvoltări noroase, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe arii mai restrânse vijelii, grindină și cantităţi de apă ce vor depăşi 25…40 l/mp. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

Şi la București, joi, disconfortul termic se va menține accentuat, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Vineri, în vest, nord-vest și parțial în centru, iar noaptea și în extremitatea de sud-vest a țării vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar disconfortul termic se va menţine ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor manifesta pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

La București, vineri, vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

Citeşte şi Prognoza meteo 12 iulie-9 august. Cum va fi vremea în următoarea lună DOCUMENT

PROGNOZA METEO 15 iulie. Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în sud, în est și în centru unde disconfortul termic va fi mai ridicat. În Banat, Crişana şi nordul Moldovei vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții pentru vijelii şi căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici, mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiunile intramontane şi 24…25 de grade pe litoral.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 20 de grade.

PROGNOZA METEO 15 iulie. Duminică, vremea călduroasă va persista, iar în sud, în est și în centru se va menţine local caniculară; disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea zonelor. În regiunile sud-vestice, dar şi în partea de nord-nord-est a teritoriului, inclusiv în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări, local averse, posibil și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului; vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, uşor mai mici doar în depresiunile intramontane.

La Bucureşti, duminică, vremea caniculară şi disconfortul termic accentuat vor persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, potrivit ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 25 iulie: Vreme călduroasă şi perioade cu averse locale


loading...