Prognoza meteo 15 mai. Weekend cu ploi şi furtuni puternice

De sâmbătă vremea se va încălzi, dar va deveni în general instabilă. Spre seară va ploua şi vântul va prezenta intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade. În Capitală, ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se pot înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Pentru duminică, meteorologii anunţă furtuni puternice în mare parte din ţară.

14 mai 2021, 17:07
Prognoza meteo 15 mai. Weekend cu ploi şi furtuni puternice

Prognoza meteo 15 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul și nord-vestul țării, precum și la munte, iar la începutul intervalului și în sud-vest, unde vor fi perioade în care, pe arii în general restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în zona Carpaților Orientali, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

București. În primele ore ale intervalului vor fi înnorări temporare, apoi cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vreme rece la final de primăvară, apoi vremea se încălzeşte

Prognoza meteo 15 mai. SAMBATA vremea se va încălzi, dar va deveni în general instabilă. Îndeosebi din a doua parte a zilei, temporar înnorările se vor accentua și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala la început local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest, iar din orele serii, local, cu precădere în sudul țării, în Carpații Meridionali și de Curbură. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor acumula cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

București. Temporar înnorările se vor accentua începând din a doua parte a zilei, iar cu o probabilitate mai mare din orele serii vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se pot înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo actualizată. Furtuni puternice în mare parte din ţară până vineri seara. Este vizat şi Bucureştiul

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a intervalului în cea mai mare parte a țării, iar noaptea pe arii restrânse, cu precădere în vest și nord-vest, precum și la munte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului când vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi răcoroasă în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice în a doua decadă a lunii mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice în vestul, centrul şi nordul ţării, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat, cu precădere la munte şi în nord-vest, 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

București. Valorile termice, mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales seara şi la începutul nopţii când vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi răcoroasă în vest, nord-vest şi centru, iar în restul teritoriului valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. În nord-vestul şi în centrul ţării şi în zonele montane şi submontane instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în majoritatea zonelor, mai susţinute şi cu viteze mai mari la munte şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade.

București. Valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi parţial noros, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.


loading...
Partenerii noștri