Prognoza meteo 15 martie. Românii își scot iar paltoanele. Revin ninsorile

Vremea se răcește de miercuri. În majoritatea zonelor va ploua, în timp în zonele montane aferente, doar la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori.

14 mart. 2023, 16:13
Prognoza meteo 15 martie. Românii își scot iar paltoanele. Revin ninsorile

Prognoza meteo 15 martie. La noapte, cerul va fi variabil, temporar noros în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului cu viteze în general de 45…55 km/h, dar și pe crestele Carpaților Meridionali cu rafale de peste 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -6 grade, iar pe arii restrânse spre dimineață se va produce brumă în jumătatea de est a teritoriului. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre -2 grade, unde vor fi condiții de brumă.

 

Prognoza meteo 15 martie MIERCURI

Deși valorile termice diurne vor scădea față de ziua anterioară, local mai accentuat în vest și în nord, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, cu maxime ce se vor situa în general între 9 și 15 grade. Pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în vest, centru și nord și ploile vor fi în extindere în Banat, Crișana, Maramureș, iar spre seară și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, în timp în zonele montane aferente, doar la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori; în rest cerul va fi temporar noros. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în toate regiunile. La munte vor predomina ninsorile – moderate cantitativ în Carpații Occidentali, în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, precum și din nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua, pe arii mai extinse în Oltenia. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate (peste 10…15 l/mp). Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile vestice, nord-vestice și estice, precum și pe crestele montane, cu rafale de peste 50…55 km/h și doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi caldă. Pe parcursul zilei înnorările vor fi temporare, dar noaptea cerul va fi mai mult noros și spre finalul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară, va fi de 14…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme de tricou de Florii 2023, ANM a anunţat temperaturi de vară înainte de Paşte

 

Prognoza meteo JOI
Vremea se va răci local accentuat, asfel încât în mare parte din țară valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale. Ziua, cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud și sud-est (unde izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate), pe arii restrâne în centru și nord-est vor fi precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Din orele serii cerul se va degaja treptat în vest, centru și nord, dar în rest vor mai fi înnorări, însă ploile în restrângere ca arie. Vântul va prezenta intensificări temporare la munte, mai ales la altitudini mari cu rafale de peste 60…70 km/h, în est și sud-est, iar ziua pe spații mai mici și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, pe alocuri, în special în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va răci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate ziua, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru intervalul 13-20 martie. Ce temperaturi vom avea în această săptămână

 

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice diurne vor crește ușor, iar vremea va deveni în general frumoasă în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice și sud-estice unde, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi condiții ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime între -7 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, cu precădere în nord și centru, iar izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor crește ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 11…12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 0…2 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creștere în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile sudice și estice, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă, cu precădere în nord și centru, iar izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă, în creștere față de noaptea precedentă, va fi de 2…4 grade.