Prognoza meteo 16 aprilie 2024. Scad temperaturile în România, față de intervalul anterior

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, accentuatã în Banat, Crişana şi Maramureş, astfel încât se vor apropia de normele perioadei şi doar uşoarã în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldã pentru aceastã perioadã.

15 apr. 2024, 15:30
Prognoza meteo 16 aprilie 2024. Scad temperaturile în România, față de intervalul anterior

Prognoza meteo 16 aprilie 2024, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult senin în sud-vest şi sud şi variabil în restul teritoriului. Înnorãri şi izolat ploi slabe se vor semnala în Maramureş şi posibil în nordul Crişanei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Occidentali şi Orientali, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, dar izolat şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime, cu mult mai ridicate faţã de normalul climatologic al datei, vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 6 şi 17 grade.

Prognoza meteo 16 aprilie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, cu mult mai ridicatã decât în mod obişnuit la aceastã datã va fi de 12…15 grade.

Citește și Vremea se răcește și revin ploile de miercuri. Temperaturile scad și cu 20 de grade. Prognoza meteo pentru intervalul 15 – 28 aprilie

Prognoza meteo 16 aprilie 2024, marți, în țară

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, accentuatã în Banat, Crişana şi Maramureş, astfel încât se vor apropia de normele perioadei şi doar uşoarã în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldã pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime se vor situa de la valori de 18…20 de grade în nord-vest şi pânã la 32…33 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 6 şi 16 grade. Instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat şi se va manifesta mai ales din orele dupã-amiezii, prin înnorãri, averse şi descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Maramureş, iar mai ales spre searã şi noaptea şi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Muntenia. Vor fi condiţii de grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, cantitãţile de apã vor fi în general de 20…30 l/mp. Spre sfârşitul intervalului, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local şi temporar vântul va prezenta intensificãri în toate regiunile, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în zona înaltã, cu peste 75…80 km/h, şi pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

Prognoza meteo 16 aprilie 2024, marți, în București

Vremea va fi în continuare extrem de caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul nopţii când se vor semnala averse. Vântul va sufla în general moderat (35…45 km/h). Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

Citește și Fenomene meteo bizare în România. Accuweather anunţă 4 anotimpuri într-o săptămână, vremea se schimbă radical de la o oră la alta

Prognoza meteo 17 aprilie 2024, miercuri, în țară

Valorile termice vor continua sã scadã, astfel cã în vestul, centrul şi nordul ţãrii se vor situa sub normele perioadei, în timp ce, în rest, vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldã. Cerul va avea înnorãri şi va ploua local în nord-vest şi pe arii extinse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descãrcãri electrice şi cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi spre searã şi noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi în Dobrogea şi local în Muntenia şi sudul Moldovei, cu rafale de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor situa de la 9 grade în nordul Moldovei pânã la 29 de grade în Dobrogea continentalã, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

Prognoza meteo 17 aprilie 2024, miercuri, în București

Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse, cel mai probabil dupã orele amiezii însoţite şi de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.