PROGNOZA METEO 16 APRILIE. Vremea continuă să fie rece în toată țară. Câte grade vor fi în weekend

Vremea continuă să fie rece în toată țara, singura zi în care se vor resimți temperaturi mai mari fiind sâmbătă. În Capitală, cerul va avea înnorări și pe alocuri vor fi posibile ploi scurte.

15 apr. 2021, 23:26
PROGNOZA METEO 16 APRILIE. Vremea continuă să fie rece în toată țară. Câte grade vor fi în weekend

PROGNOZA METEO 16 APRILIE. Vremea va fi în continuare rece, iar temperaturile minime se vor situa între -2 şi 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații local în vest, nord și centru și izolat în restul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mixte în Transilvania şi în Maramureş și mai ales ploaie în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu rafale de 60…80 km/h la altitudini mari, viscolind sau spulberând zăpada, dar trecător și cu viteze mai mici si în sud și sud-est. Pe suprafețe mici se va produce brumă.

În București, vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Se anunţă ploi şi temperaturi scăzute

Vineri, vremea va fi rece pentru această perioadă, chiar deosebit de rece în regiunile din vestul, centrul și nordul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse în centru și sud-est și izolat în rest. În zonele montane, local, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini foarte mari va ninge. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe suprafețe mici se va forma brumă și vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei și, cu totul trecător, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 35…45 km/h, dar va slăbi în intensitate seara și noaptea. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană, unde vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO 16 APRILIE. Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor, însă valorile termice se vor situa tot sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea în jumătatea de sud-vest a țării, unde aria ploilor se va extinde. La munte se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă și brumă.

În București, valorile termice vor fi în creștere ușoară față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea, când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 25 aprilie

Duminică, vremea va fi în general închisă și cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Temporar, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Izolat, mai ales în cursul nopții, se va semnala ceață.

În București, valorile termice diurne vor fi în scădere semnificativă față de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai mare în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Luni, valorile termice diurne vor fi în continuare mai scăzute decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, în general moderat cantitativ în jumătatea sudică a țării și local în rest. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 8 grade. Izolat se va semnala ceață.

În București, vremea va fi în general închisă și rece, iar temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO 16 APRILIE. DE MARTI PANA JOI. Vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată pe parcursul după-amiezilo