Prognoza meteo 16 august. Vreme caldă şi disconfort termic în creştere în sud şi vest. Unde vor mai fi ploi torenţiale şi vijelii

Ploile şi vijeliilor vor face în continuare probleme în zonele montane şi submontane, precum și în nordul, centrul și estul țării. În sud şi în vest, vremea va deveni călduroasă şi disconfortul termic este în creştere.

15 aug. 2022, 16:07
Prognoza meteo 16 august. Vreme caldă şi disconfort termic în creştere în sud şi vest. Unde vor mai fi ploi torenţiale şi vijelii

Prognoza meteo 16 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri averse și descărcări electrice în zonele montane, precum și în centrul și estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste și posibil, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Pe suprafețe mici, în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

 

Prognoza meteo 16 august MARTI
Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, precum și în nordul, centrul și estul țării. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe alocuri. Disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, ziua cu perioade scurte în care vor fi posibile înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN actualizată. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în peste jumătate de ţară, sunt vizate şi Bucureştiul, şi litoralul

 

Prognoza meteo MIERCURI
Valorile termice vor crește astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest şi în sud disconfortul termic va fi ridicat și pe arii restrânse caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. Local, în zonele montane şi pe areale mai restrânse în jumătatea de nord-est a țării, cu precădere în a doua parte a zilei, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. Pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

București. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va continua să crească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

 

Prognoza meteo JOI
Valorile termice vor continua să crească în majoritatea regiunilor, vremea devenind caniculară pe arii extinse din sud și vest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate, averse şi descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe arii restrânse în jumătatea de nord-est a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

București. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo până la finalul verii: cât timp vom putea merge la plajă şi cum va fi la munte

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi călduroasă, caniculară în regiunile vestice și în cele sudice, cu disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 39 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat dinspre regiunile vestice și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri posibil vijelii și grindină.

București. Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.